A többség zsarnoksága

Már csak egy válság menthet meg bennünket

2018. június 11. - Pápay György

Az áprilisi választás után ellenzéki körökben felütötte fejét az a vélekedés, hogy az Orbán-kormányt már csak valamilyen gazdasági (világ)válság mozdíthatja el a helyéről. Ebben van is valami, hiszen az újabb kétharmadnak feltétlenül szükséges, de nem elégséges feltétele volt az abszurditásig fokozott Soros-propaganda. Kellett hozzá az is, hogy a magyar választók jelenős része relatív létbiztonságban érezze magát, nem függetlenül a kedvező világgazdasági környezettől (akárcsak 2006-ban, amikor éppen emiatt nem működött a Fidesz „rosszabbul élünk” kampánya). A válságra való várakozás azonban mint ellenzéki stratégia édeskevés. Különösen annak ismeretében, hogy az országot egy olyan kormány vezeti, amely kezdettől fogva állandó válságkezelésre rendezkedett be.

A Fidesz első kétharmadát a nemzetközi pénzügyi és a hazai politikai válság alapozta meg. Ez azért sem mellékes, mert Orbán Viktor – mint kiderült, jó néhány lépéssel előre gondolkodva – egész kormányzásának karakterét a válságkezelésnek rendelte alá. A demokratikus politika viszonylag lassú és körülményes műfaj, aminek békeidőben megvan a maga számtalan előnye, válság idején viszont megnehezítheti a döntéshozatalt. A frissen berendezkedett hatalomnak ezért első dolga volt, hogy korlátozza azoknak az intézményeknek a mozgásterét, amelyek az övét korlátozhatták volna, illetve hogy felgyorsítsa a törvényhozás folyamatát. Ennek eredménye, hogy a kormánytöbbség gyakorlatilag pár nap alatt, bármiféle érdemi visszacsatolás nélkül fogadhat el egész ágazatok sorsát meghatározó jogszabályokat. Mindez 2010-ben a válsághelyzetre hivatkozva még indokolhatónak is tűnt, csak aztán – mit ad Isten – valahogy mind a mai napig így maradt.

A válságkezeléshez azonban egy valamire biztosan szükség van: igen, válságra. Ez legjobban akkor mutatkozott meg, amikor 2014-ben a Fidesz három zsinórban megnyert választást követően hirtelen válsághelyzet nélkül maradt. Ekkor egy pillanatra helyreállt az, amit a politika normál állapotának nevezhetünk, s a kormányközeli erőcsoportok nekiláttak nyíltan megvívni addig lefojtott pozíció- és érdekharcaikat. Ennek hatására pedig kiderült, hogy a válságkormányzásra berendezkedett Fidesznek egyáltalán nem áll jól, amikor nincs válság: a határozottság arroganciának kezd látszani, az érdekek ütközése a zsákmány feletti marakodásnak, az urizálás pedig urizálásnak.

Nem meglepő, hogy ebből az örvényből egy újabb válsághelyzet hullámain sikerült kikeverednie a Fidesznek. „Migrációs krízisről” persze – bár maga a bevándorlás valóban Európa egészének jövőjét meghatározó kérdés – csak 2015 közepén beszélhettünk, ezért a kormányzatnak minden erőforrását arra kellett összpontosítania, hogy a hazai választóközönség előtt éveken keresztül fenn tudja tartani a nemzetközi válság látszatát. Ez olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy 2018-ra a korábbinál jóval szélesebb körű legitimációt biztosított az orbáni politikához. Ahhoz a politikához, amely az erős kezű vezetésre, a totálisan központosított döntéshozatalra és a korlátok nélküli hatalomgyakorlásra épül; vagyis arra, ami legfeljebb válság vagy háború esetén fogadható el egy demokráciában, békeidőben viszont ellehetetleníti az értékek és érdekek sokféleségének képviseletét.

Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy az orbáni hatalomgyakorlás nem fog konszolidálódni. Az erő és a változatlanságként felfogott stabilitás kultuszának legitimálásához viszont elengedhetetlen az állandó válság, illetve válságtudat. Ez magyarázza a kormányfő felkészülését a migrációs tematika (időleges?) kifulladása utáni időkre, vagyis azt, hogy miért beszél újabban a közelgő európai gazdasági válságról, amelyre készen kell állnunk. Vajon megint Orbán Viktor érzékeli jól a trendfordulót? Nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a válságtudathoz nincs feltétlenül szükség válságra. Ha a kormányzati propagandagépezet képes volt közvetlen életveszélyként láttatni a bevándorlás hazánkat közvetetten és hosszú távon érintő folyamatát, akkor a legkisebb gazdasági visszaesésből is megkonstruálható a nagy európai krízis, amelynek közepette csak Magyarország állja a sarat.

És mi van, ha mégis jön a válság? Orbánnak ebben az esetben pont azt kell tennie, amit most csinál: felkészítenie erre az amúgy is állandó válságokra szocializált szavazótáborát. Továbbá bíznia abban, hogy az ellenzék továbbra sem lesz képes erőt mutatni és stabilitást ígérni, amivel magához vonzaná a Fidesztől elpártoló, életszínvonal-érzékenyebb szavazókat. Persze az ellenzék gyengeségében Orbán Viktor nemcsak bízni szokott, hanem tesz is érte. Mi másért volna szükség azokra az eszközökre, amelyeket a kétharmaddal legitimált válságkormányzás kínál?

(Fotó: MTI)

A blog Facebook-oldalán sokkal több tartalmat találsz: kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://tobbsegzsarnoksaga.blog.hu/api/trackback/id/tr8614040758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2018.06.12. 15:13:42

Van igazság abban mit a cikk állít, de amint mondani szokás, attól mert üldözési mániád van, még nem biztos hogy nem üldöznek... az a bizonyos válság több irányból is belóg(hat) a képbe.

Melki 2018.06.12. 15:14:28

"Vajon megint Orbán Viktor érzékeli jól a trendfordulót?"

A fél világ erről beszél, nehogy már próféta legyen mert nem ignorálja azt, amiről nagyon sokan jó ideje beszélnek...

paráznabillegető 2018.06.12. 15:21:49

az a válság, hogy nincs válság.
éberség, elvtársak!

we dont want arabs here..So what 2018.06.12. 15:24:11

Nem nagyon értem hogy mitől kellene megmenteni titeket?
Demokrácia van, az történik az országban amit a többség akar.
Szóval mi a bajod tulajdonképp?
Hogy nincsenek niggerek és arabok nagy számban az utcáinkon?
Az zavar hogy van országunk és nem németország alsónak neveznek minket?
Mesélj, mi olyan rettenetesen rossz neked ebben az országban?

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.06.12. 15:29:43

"Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy az orbáni hatalomgyakorlás nem fog konszolidálódni."

Hat igy jartatok lipsik. Mehettek nyugateuropaba arabokat szopni, mert nalunk sose lesz iszlamallam.

nyerafidesz 2018.06.12. 15:48:45

Szakmányban nyomjátok a blogokon a magyarázatokat, az elemzéseket. Csaxólok! Azért nyert a Fidesz, mert az ellenzék összes vezetője komoly intellektuális kihívással küzd. Ja, meg azért is, mert elsöprő többséggel kapta a legtöbb voksot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.12. 15:51:55

Ez egy feleslegesen körülményes, viszont szűk látókörű "elemzés".

1) A világgazdasági válság egy olyan válság volt, amit nem Orbán okozott. Sok hülye elhitte, hogy Gyurcsány okozta, de ő se.

2) Egészen más egy durva válság, amit Orbán maga okoz. Ha ez annyira nyilvánvaló, hogy a 4 elemsis, hülye Fidesz szavazó is felfogja, akkor bukik Orbán. Addig nem, mert van 2,8 millió hülye az országban, és ez a jelenlegi választási rendszerben elég.

"Mi a megoldás Emőkére?"
ertelemblog.wordpress.com/2018/04/11/mi-a-megoldas-emokere/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.12. 15:53:07

@nyerafidesz: a Fidesz azért nyert, mert 2,8 millió agyhalott van az országban, beleértve a Fidesz vezetőket.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.12. 15:56:40

@we dont want arabs here..So what: "Mesélj, mi olyan rettenetesen rossz neked ebben az országban?"

Ellopták a nyugdíjamat.

Megdöglenek az emberek a kórházakban.

Összeomlott az oktatás, olyan hülyék kerülnek ki, mint te.

Nincs munkaerő az országban.

Tönkre fog menni.

Ja, 322 forint az euro.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.12. 15:58:21

@nyerafidesz: még jó, hogy a közmunkás zsákfalu ismeri fel, hogy melyik pártban van az intellektuális elit...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.12. 15:59:06

@we dont want arabs here..So what: Nyugat-Oroszország leszünk az összeomlás után.

rallus 2018.06.12. 16:00:51

Orbánnak őrült szerencséje, hogy Gyurcsányék szinte tökéletes válsággal tudták neki előkészíteni a terepet és ő egy 84% eladósodottság mellett teljesen leamortizált országot vehetett vissza, az IMF ölelő karjaival együtt! Nincs politikus, aki ne ilyen helyzetről álmodozna! Aztán mintegy varázsütésre megmozdult a világ szerencsétlenebbik része, hogy Orbán boldogsága töretlen lehessen...
Klassz!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.12. 16:19:26

Egy válság erősítené a Fideszt. Hiszen ez a válság a liberális rend válsága lenne.

Nagykörúton túli magyar 2018.06.12. 16:20:36

"nem függetlenül a kedvező világgazdasági környezettől (akárcsak 2006-ban"

Ha 2006-ban annyira kedvező volt a világgazdasági környezet, akkor mi miért szakadtunk le a környező országoktól pont ebben az időben?
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1936/19365/193653/19365384_6834079d04d5fe3145ca047fda948f46_wm.png

Továbbá amikor beütött a válság, akkor a V4-ek közül ugyan miért csak minekünk kellett IMF mentőövért könyörögnünk?

Köszi a választ!

chepunk 2018.06.12. 17:10:05

@krain:

Most is épp leszakadtunk a környező országoktól... Nem kicsit! Nagyon!

Nagykörúton túli magyar 2018.06.12. 17:24:24

@chepunk:
és ezt az EU miért nem tudja??

"Kevesebb pénzt kapunk az EU-tól, mert lepipáltuk a délieket

Majdnem a negyedét buknánk a kohéziós pénzeknek 2021 után, mert a magyar régiók már jobban állnak gazdaságilag, mint sok dél-európai.
"
index.hu/kulfold/eurologus/2018/05/29/majdnem_a_negyedet_buknank_a_kohezios_penzeknek_2021_utan/

s 2018.06.12. 17:26:41

"Már csak egy válság menthet meg bennünket"
Mióta mondom. A gyurcsótánytól is az mentett meg, ettől a gumicsizmás tahótól is az fog.

Nagykörúton túli magyar 2018.06.12. 17:32:42

Meg hogy van az, hogy Szlovákia 11,8 milliárd eurót kapna, míg mi 17.9 milliárdot, azaz egy főre vetítve:
Szlovákia: 2177 euró (11,8 milliárd euró/5,419 millió fő)
Magyarország: 1823 euró (17,9 milliárd euró/9,818 millió fő)

Szóval hogy van az, hogy akiktől leszakadunk, azok arányaiban több támogatást kapnak, mint mi, akik leszakadunk??? (a te állításod szerint legalábbis leszakadunk)

Köszi a választ!

s 2018.06.12. 17:34:27

@we dont want arabs here..So what: "Az zavar hogy van országunk és nem németország alsónak neveznek minket?"
Légy erős, annak neveznek. Gazdaságilag jobban függünk Németországtól, mint néhány német tartomány.

s 2018.06.12. 17:35:42

@Épüljön stadion a CEU helyére: Anyád már kiment és a faszuk helyén csak egy húscafatot hagyott.

Sir Galahad 2018.06.12. 17:39:06

Aztán miért lenne annyira jó egy válság? Most van egy viszonylagos stabilitás, a munkanélküliség alacsony, a jövedelmek nőnek... a válsággal ennek vége volna. Lehet, hogy Orbán belebukna, de az, hogy közben családok mennek tönkre, nem számít?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.12. 17:49:51

@Sir Galahad:

Nem, nem számít. A lényeg, hogy legyen ballib kormány. Mert enélkül nincs Európa, Demokrácia, Fejlődés, Jogállam, meg Anyámtyúkja.

Fasisztának tűnsz nekem, hogy ezt meg kellett kérdezned, s nem tudtad magadtól...

s 2018.06.12. 17:49:53

@Sir Galahad: "közben családok mennek tönkre, nem számít?"
Kire gondolsz, jóember. Mert ha mészáros lőrinc családjára, aki baktériumos ásványvizet szállított, pedig gecire ki van bélelve pénzzel, tehát akár jó vizet is adhatott volna, akkor nem.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.12. 17:50:51

@Sir Galahad: Mer' mán minden mindegy, csak bukjon a Zorbány. ( A harmadik választási szopásuk után végképp leépültek szellemileg szegénykék..)

s 2018.06.12. 17:51:45

"2014-ben a Fidesz három zsinórban megnyert választást követően"
Ezt nem nagyon értem, de talán nem is akkora baj.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.12. 17:52:19

@maxval balcán bircaman: Kössz a jó tanácsot, de nekem is jár egy kis szórakozás..:))

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.12. 17:56:16

A válság pont azért válság, mert senki nem is sejti, hogy mi lesz az, ami összeomlaszt mindent. Még orbáncképű sem. Ha sokan sejtenék, hogy válság lesz, akkor ugye nem lenne válság, mert felkészülnének. A válság úgy fog beütni, hogy ezt a beképzelt majom orbánt úgy tarkón vágja, hogy évekig csak kammilázni fog. Erre jó példa az előző válság, ahol az agytröszt csuti geci több tízmilliós devizahitelt vett fel. Ő, aki ugyebár mindent előre lát. Hát persze. Első dolga az volt a patkánynak, hogy a haverjainak és saját magának olyan törvényt alkotott a kétharmados faszságával, hogy azonnal visszafizette a féregje 180 forintos frankárfolyamon, amikor a piacon 250 volt. Ennél patkányabb, férgesebb tetvet a föld nem hordott még a hátán. Az csak duma, hogy mindent előre lát. A következő válság pont azzal fogja összeomlasztani virtuális autokráciáját, amivel készül ellene. A válságok már csak így működnek.

s 2018.06.12. 17:58:12

"És mi van, ha mégis jön a válság? Orbánnak ebben az esetben pont azt kell tennie, amit most csinál"
Arra nyilván nem is gondolsz, hogy ez alól kivétel az az eset, amikor a válság éppen orbán eddigi tevékenysége miatt következik be.
Válság és válság között különbség van. Mint ahogyan különbség van válságkezelés és válságkezelés között. A mai idióták ezt nyilván nem képesek megérteni, ahogyan ez a cikk sem fejti ki ezt a kérdést.

czerka 2018.06.12. 18:02:42

Orbán valamit nagyon jól csinál, ha lop, de mégis folyton választásokat nyer. Ha csak egy válság okozta felfordulás tudja eltávolítani az ország éléről Viktort, akkor inkább maradjon a prosperitás és maradjon a Orbán is. Csak azért, hogy a ballibek kerüljenek ismét hatalomra Magyarországon, ne kívánjunk már gazdasági válságot a világnak!
Mondjuk a fideszesek lophatnának kevesebbet.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.12. 18:05:09

Vagy itt van a menekültválság. Még hogy ez a csuti patkány látta előre. Hát persze. Látta. Aha. Akkor azért leptek el minket 2015 nyarán a menekültek, mert ez a hatökör előre látta. Aha. Persze. A féregje Mljetben a faszát süttette a napon, amikor elárasztotta az országot többszázezer menekült. A csuti geci meg épp nyaralt. Nem lát ez a féreg semmit, egyszerűen pénzbőség volt az elmúlt években, az EU öntötte ide a pénzt ebből pedig lefizette a seggnyalóit. Hamarosan ennek hála istennek vége, a patkánynak nem lesz egy fityingje sem, beüt még egy kis válság, orbánc meg felakasztja magát, vagy putyin segge alá menekül, mert a nép elüldözi, mint Rákosit.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.12. 18:12:02

@czerka: Valamit nagyon jól csinál. Nem csak lop, hanem csal is. Az állami milliárdokat a saját pártjának propagandájára költi, mindenhol az agyament faszságait nyomatja, a sok birka szavazója meg elhiszi neki. Ennyi. De ilyen birkák az egész EU-ban vannak. Ott van például az osztrák nyikhaj, aki megnyerte az előző választást. No ez a másik faszfej, előtte a bevándorlásért felelős miniszter volt, utána pedig azzal nyert választást, hogy szidta az addigi bevándorlási politikát. Ő, ugye, aki korábban azért volt felelős. No mindenhol vannak agyalágyult szavazók, nemcsak orbanisztán-birkaisztánban, akik megszavazzák ezeket a pondrókat.

khell 2018.06.12. 18:12:27

Csak szólok, hogy ma orbán alatt tizedannyira se fájna az egyszerű embernek egy válság, mint gyurcsány alatt. Egy szó a megoldás: devizahitel
Az magyar emberek 80%-a szinte észre sem vette volna a 2008-as válságot, ha nem nőtt volna duplájára az ilyen-olyan devizahitel törlesztője, maximum a hirekben olvasott volna róla.

És biztos lehetsz benne, hogy meg lesz ez marketingelve (ráadásul jogosan) hogy ezt is orbánnak köszönhetitek, hogy nem száll el a hiteltörlesztőtök...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.12. 18:52:44

@khell: Máshogy is elszállhat az a törlesztő, nem kell hozzá devizaalap. Én átéltem 30%-os hiteleket is. Megnézem a mostani 3%-os hiteleket , amikor 30-asok lesznek. Vagy amikor majd az utcán söprögetik a koszos matolcsy forintokat, mint a milpengőt a 30-as években. Már most sem ér lófaszt sem a forint(és azzal együtt a magyar fizetés) az euróhoz viszonyítva. 2010 óta mérföldeket romlott, amióta a dilettáns hazudozó csuti féreg és csaló haverjai dúlnak az országban, meg is látszik. Már lófaszt nem ér a magyar fizetés, én is inkább a németeknél dolgozom, és ott is költöm el(lényegesen jobb minőségű minden), nehogy a tolvaj semmirekellőknek több jusson.

Csetepaté márki 2018.06.12. 19:24:40

@GIeccsertetű: Vissza se gyere, senkinek nem hiányzol! Pááá

Sir Galahad 2018.06.12. 19:43:51

@s: Nem, egyszerű családokra, ahol most végre mindkét szülőnek van munkája, megélnek szerényen, tudják fizetni a számláikat és a hiteket. Ilyen nagyon sok van. Na, ha válság lesz, nekik végük. Ez miért lesz jó?

2018.06.12. 19:46:20

Tényleg milyen jó lenne egy válság, hogy megbukjon Orbán és utána még nagyobb válság legyen! Kiben reménykedik az a néhány agyhalott, aki nem a Fideszre szavazott?
Szél Bernadettben (aki még mindig nincs börtönben pedig ezt tartotta valószínűnek a választás utánra (még ebben is tévedett!!!!)?
Karácsony Gergelyben, akiről már azt sem tudjuk hol van?
Az MSZP elnökében, akiről azt sem tudjuk kicsoda?
A széteső Jobbikban?

Agyatlanok.

Gleccsertetű 2018.06.12. 19:47:00

itt látszik a fidesz és a ballibsik kormányzása közötti különbség. ovi szépen felhívja mindenkinek a figyelmét, h lehet gebasz, a libsik meg pannon pumáztak ezerrel. na ezért nem kerültök soha többé kormányra.

we dont want arabs here..So what 2018.06.12. 19:58:02

@math0:

1. Ha a magán nyugdíj befizetésedre gondolsz, akkor nagy tuskó lehetsz, ha azt sem érted hogy az államnak járó járulék részt vették vissza, nem a profitodat. Ha nem volt hozamod reklamálj annál a pénzintézetnél ahova tetted a pénzed ( nekem sok milliót hozott )

2. A kórházakban általában a nagy beteg, menthetetlen emberek halnak meg.
70 évesen meghal valaki nem szalad föl a szemöldököm, miért? Mert 70 évesen meg lehet halni. Ahogy 50 évesen is meg 30 meg 20 évesen egyik pillanatról a másikra. Egyszer sem haltam meg a kórházban.

3. az oktatás köszöni jól van, nagyon is jól, csak Te vagy tuskó, mindenki más sikeres.
www.hrportal.hu/hr/magyar-sikerek-a-nemzetkozi-informatikai-diakolimpian-20170807.html

24.hu/kultura/2017/07/21/oriasi-magyar-siker-a-25-nemzetkozi-filozofiai-diakolimpian/

eduline.hu/kozoktatas/2018/5/1/kemiai_diakolimpia_77X5YP

www.nlcafe.hu/magyarorszagkul/20170717/mar-megint-nemzetkozi-dijat-nyert-egy-magyar-diak/

Bunkó vagy, az is maradsz.

4. A forint - euró árfolyam nem tudom miért izgat téged.
Magyarországon forinttal fizetünk nem euróval és a béred is forintban van kifizetve. Persze ha exportőr vagy akkor értem, de minél gyengébb forint neked annál jobb, szóval mégsem érthető hogy mit izgat téged az árfolyam ha az MNB-t nem izgatja. Megmondta Orbán évekkel ez előtt hogy a 320-as vagy a fölötti euró árfolyam ne lepjen meg senkit, de egyébként nincs jelentősége.

5. Nem tudom neked hány dolgozó hiányzik, de a szocialistákat és az szdsz faszkalapjait megkérdezhetnéd hogy miért erőszakoskodtak évekig a mindenki diplomás kell hogy legyen dologgal. Most minden második diplomás fiatal kommunikáció - média- és bölcsész végzettséggel ( ? végzettség..jah.. ) próbálkozik. Az ország nem fog tönkre menni abban ha a jó szakembereket megfizetik. Ha kevesebben vagyunk mindenkire több hely jut, több jövedelem és kevesebb segély. Ha nem tudsz megélni akkor talán tanulj.

6. Faszkalap vagy és még buta is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.12. 20:10:47

"Már csak egy válság menthet meg bennünket"

Igen, ez a baloldal alapelve: Minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik. Akár az ország tönkremenetele árán is, de tűnjék el Orbán.

Mellesleg a többség "zsarnokságánál" kicsit mégis rosszabb a kisebbség zsarnoksága, nem?

Ja, dehogy. Ha a 10%-ot sem kitevő liberálisok vannak hatalmon, az színtiszta demokrácia.

CCnick 2018.06.12. 20:36:02

Akinek semmi se drága csak orbán takarodjon annak javaslom a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata módszerét. Mutassátok meg a csuti gecinek!

pragmatika2 2018.06.12. 20:59:03

hogy a magyar választók jelenős része relatív létbiztonságban érezze magát, nem függetlenül a kedvező világgazdasági környezettől (akárcsak 2006-ban, amikor éppen emiatt nem működött a Fidesz „rosszabbul élünk” kampánya).

De, működött. Az addigi növekedést nálunk nem kis részben a felvett, és kiszórt hitelek fűtötték. Miközben munka nem volt. (Én tudom). És miközben a szlovákok elhúztak mellettünk. Köszönhetően a szoc támogatások drasztikus csökkentésének = adócsökkentés, = a multiknak ideális befektetési hely. Míg nálunk a hitelekből finanszírozott fogyasztás fűtött. Egy rendkívül destruktív gazdasági mechanizmus működött nálunk.
Orbánékra a pragmatizmus jellemző. Már be is lebegtették, a biztonság az első, mivel az előrejelzések újabb visszaesést jeleznek, a FED szigorúbb monetáris politikája miatt. Na, erre készülnek már. Ha lesz is válság, az IMF-re már nem valószínű hogy szükség lesz.
Én ezt várom a mindenkori kormánytól, pragmatizmust az elveket, de különösen az "eszméket" (ami a ballibsiknél a gondolkodást helyettesítő elem) lesz.rom.

Kegy 2018.06.12. 21:46:13

Ezek szerint most mégsincs válság? Vagy akkor jó, ha rossz?

morph on deer 2018.06.12. 21:48:44

@s:
”Fidesz három zsinórban”

Az ami a kacagány -röhögény?- elejére van varrva, olyan kacskarinkósan kacska.
Vagy az a selyemzsinór lehet, vagy meg az, amit orbán küldött Lázárnak.
Egyik szebb, mint a másik.:)

JorEl 2018.06.12. 21:50:52

Elmúúltnyóócéév. Bakker az elmúlt 8 évben kb 3X jobban élek, mint előtte, anélkül, hogy egyáltalán bármi közöm lenne bármilyen politikai erőhöz, vagy állami céghez. Ugyan nekem is bőven kellett tennem érte, hogy oda jussak, ahol vagyok, de a megfelelő gazdasági környezet hiányában ennek esélye sem lett volna. Persze, hogy nem akarom, hogy jöjjön valami senkiházi és azt mondja, hogy tartsak el a saját családomon kívül még kettőt. Azt meg még ennél is kevésbé szeretném, ha néhány senkiházi a demokráciára nagyívben fosó magát liberálisnak, vagy baloldalinak hazudó kissebbségi komplexusos szarzsák gyzdasági világválságot halucináljon, csak azért, mert életképtelen és nem képes csak akkor jól érezni magát, ha másnak is rossz, pedig a saját helyzetükért saját magukon kívül senkit nem terhel felelősség.

morph on deer 2018.06.12. 21:56:02

@khell:
“ ha nem nőtt volna duplájára az ilyen-olyan devizahitel törlesztője”

Ami egyenes következménye a forint árfolyamzuhanásának.
Aminek egyenes következményeként a Matolcsy klán akkor még mint MNB közel 300 milliárdot keresett,- ami közben elvesztette közpénz jellegét- a shortoló ‘insiderekről’ már nem is beszélve.

Kiváncsi lennék, hogy most mennyit nyertek a forinton ezek a drága jó ‘nemzetthy’ enyveskezűek.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.12. 22:17:25

" ... Fidesz első kétharmadát a nemzetközi pénzügyi és a hazai politikai válság alapozta meg ... "

Az első 2/3-ot a Maszop és Kurcsány alapozta meg, azzal a jóféle Őszödi Beszéddel, és az utána következő 2006-os eseményekkel. Mert ugye, ha nem akarnak mindenáron választást nyerni, akkor nincs Őszödi Beszéd, nincs balhé 2006 nyarán és ősszel. Az is megoldható lett volna, ha a gyújtogatós székházostromlós f@szkalapokat ott helyben sz@rrá veri a 2 utcával arrébb várakozó készenléti alakulat, akkor okt. 23-án nem lett volna balhé, ugyancsak nincs kétharmad, de hát előbbre való volt a "casus belli" és a leesett azonosítók napja, hogy jól összeverhessék az ellenzéket. Gratulálok, itt az eredménye.

Amíg a Maszop és a Kurcsányiták benn vannak a parlamentben, addig garantált a fidesz és a Csuti Napóleon többsége, vagy 2/3-a. Ahhoz hogy itt kúrmányváltás legyen, végre a Maszopot és a DK-t a történelem szemétdombjára kellene dobni, mert ott a helyük, és találni kellene egy hiteles és vállalható ellenzéki csoportot, amelyik mögé jobboldali emberek is hajlandóak beállni.

csobi2011 2018.06.12. 22:18:31

Mert egy válság idején kinek hinnének az emberek, talán Gyurcsánynak? Bármilyen válság csak a fideszt erősítené tovább. Bajban még jobban összezárnak az emberek. Mért hiszitek hogy válság esetén az emberek a szocikat akarnák akik csak a megszorításokban meg az imf-ben hisznek?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.12. 22:22:25

@morph on deer: Az a baj az ellenzékkel, amíg csak és kizárólag azzal van elfoglalva, hogy mikor és mennyit lop Fényességes Vezető sleppje (és nem az ő zsebük hízik az állami pézeken), nem ér rá arra, hogy felépítse a következő választásra azt az ellenzéki pártot, ami alkalmas lehet leváltani az Orbánitákat.

Szemléletváltásra van szükség, és arra, hogy az elkúrók eltűnjenek az ellenzék közeléből, hogy ne mérgezhessék tovább az ellenzéki oldalt!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.12. 22:25:28

@csobi2011: Abban az esetben tehet be egy válság Orbánnak, ha azt nagyon félre kezeli, és párhuzamosan megvereti a lakosságot a rendőrséggel. Ezt ugyan próbálja néhány ellenzéki vízionálni, de nagyon nem fog összejönni, Orbán nem fog az emberek közé lövetni, mert tudja, hogy akkor bukik Ő is és a pártja is.

naivugyfel 2018.06.12. 22:51:38

Kedves György!
Végül mi lett a "viszlát kétharmad"-dal? Nem kellene elismerni, hogy zsákutca volt? :-)
Pedg volt neked is elküldve egy messze jobbnak tűnő megoldás (persze nem ezzel az ellenzékkel, ez volt a hibád, hogy ezekre építettél). Tényleg érdekelne, hogy most hogy látod... :-)
Mint az egyik kedvenc mondásom mondja, senki sem ugorhatja át a saját árnyékát... hát ez sajnos megint bejött... :-)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.12. 23:02:20

@we dont want arabs here..So what:

1) a magán-nyugdj, az a magántulajdonom volt, ezért hívták magán-nyugdíjnak. ezt a csuti geci ellopta, mert egy maffiózó, diktátor faszfej.

"2. A kórházakban általában a nagy beteg"

Sajnos van összehasonlítási alapom, csak egy olyan hülye fideszes faszbarom próbál relativizálni, min te. a magyar egészségügy szar, és Orbán óta még szarabb.

"Egyszer sem haltam meg a kórházban."

Ott fogsz megdögleni. Idő előtt. Megérdemled.

"3. az oktatás köszöni jól van, nagyon is jól"

A PISA tesztes eredmények azóta romlanak, amióta Orbán van.

"4. A forint - euró árfolyam nem tudom miért izgat téged."

Import, külföldön azzal kell fizetni. Például a benzin árát is erősen befolyásolja.

De hát a hülye Fideszes ezt honnan tudná?

"5. Nem tudom neked hány dolgozó hiányzik"

Az országban van vészes munkaerőhiány lassan mindenhol.

"Az ország nem fog tönkre menni abban ha a jó szakembereket megfizetik. Ha kevesebben vagyunk mindenkire több hely jut, több jövedelem és kevesebb segély. Ha nem tudsz megélni akkor talán tanulj."

Az ország tönkremegy abba, ha nincs elég munkaerő. Például te kórházban fogsz megdögleni, mert nem lesz orvos és ápolónő.

hvg.hu/gazdasag/20180609_Rekordmeretu_a_munkaerohiany_mar_80_ezer_a_betoltetlen_allas

www.napi.hu/magyar_gazdasag/munkaerohiany_az_allami_cegeknek_2200_emberre_van_szukseguk.662332.html

www.vg.hu/vallalatok/ipar/egeto-a-munkaerohiany-az-iparban-906429/

Faszkalap vagy és még buta is. Tipikus Fideszes vagy.

Lehetnék én is 2018.06.12. 23:03:46

Az országgal nem tudom mi lesz.
De az MSZP megmenekül, tuti. Ahol Kunhalmi/Mesterházy/Szanyi elnökjelölt lehet az maga a válság. Tehát biztos az MSZP előretörése. (ha jól értettem a posztot és jól alkalmaztam egy kisebb közösségre)

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.12. 23:09:20

Szépen telnek az évek, a forint értéktelenedik, a világ szép lassan elmenetel a magyar koszfészek előtt. A betokosodott magyar birkaparaszt, aki nyelveket nem beszél, külföldi híreket nem olvas, csak orbánhíradót, meg van győződve milyen jól megy sora, mert 5%-os kamatú matolcsy féle forinthitelre új szutykos benzines suzukikat, ladákat, daciákat, opeleket, fordokat a fizetésük harmadáért havi részletekben meg tud venni. Közben a világ szép lassan elhúz mellette, a nyugatiak 20 millió forintot érő BMW, Audi, Mercedes, Tesla villanyautókat vesznek a fizetésük tizedéért lízingre és minden évben Korzikán, a francia riviérán, Sechelles szigeteken és a maldív szigeteken nyaralnak heti 1 milliós árú szállodákban. A magyar meg el van alélva az egyhetes trogiri porfészektől és a makarskai "riviérától", a siófoki habzó balatoni szutyoktól, bűzölgő magyar wellness posványtól, orosz bunkóktól hemzsegő tófürdőtől amire egész évben spórolt. No ez a nagy magyar orbánc valóság, és ez nem is fog változni. Orbánc alatt az átlagos magyar továbbra sem engedheti meg magának sem a Tesla villanyautót, sem a korzikai nyaralást az elértéktelenedett szutykos forintja miatt. Marad neki a bűzölgő kárpát pöcegödör, ahol a mié szarosok, matolcsy klán tagjai szedik a sápot minden campingben, apartmanban, szállodában ahová eljut, és ezek a bűnözők ott veszik vissza amit fizetésnek nevezett alamizsnaként nagy kegyesen odaadtak. De csak azoktól természetesen, akik eme fasiszta rendszer hű kiszolgálói, seggnyalói. Akik ebből nem kérnek, azoknak marad Korzika, Seyshelle, Tesla, BMW. Jó étvágyat az orbánc rendszerhez szarfaszúak!!!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.06.12. 23:30:08

A csóringer magyarja vehet magának az értéktelen matolcsy forintjából összetákolt magyar műszaki cikkeket, sörízű szénsavas kukoricalevet, kenyérnek nevezett adalékanyagal dúsított búzaocsúból kotyvasztott pékárut, nyaralhat mié szaros hulló vakolatú balatoni, tisza tavi szállodáiban, vehet rozzant otthon gyártott új suzukit, akiknek jobban megy a sora esetleg audi a3 sedannak álcázott skoda octaviát 6-7 millióért 8 év lizingre 5%-os matolcsy kamatra. De inkább elalél a gondolattól hogy megveheti 2-3 millióért a 10 éves toyotát, hondát, fordot, opelt, renaultot 10%-os személyi hitelre 6 év részletre. 8 év orbándúlás után még mindig a magyar az EU legszegényebb nemzete, és orbánc maradásáig az is marad.

andrásúr 2018.06.13. 04:52:07

@math0: Agyhalott a drága jó édesanyád !

2018.06.13. 06:30:21

@s: A válságok ritkább esetben teszik tönkre a gazdag családokat (persze azért van erre is példa), viszont a szegények általában jól megszívják... (mint szinte mindig)

2018.06.13. 06:35:12

@GIeccsertetű: Ha a kamat 3%-ról 30 %-ra emelkedik az bizony kellemetlen. Annál csak az kellemetlenebb, ha a kamat 3%-ról 12%-ra emelkedik, az árfolyam 150-ről 300-ra, az országkockázati tényező meg még megfejeli az egészet vagy a harmadával.... Na forinthitel esetén csak az elsővel kell számolni.

pizo 2018.06.13. 06:43:47

@GIeccsertetű: A millpengőt 1946. augusztus legelején, a forint bevezetése után söprögették.

Zoli

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.13. 06:52:53

@GIeccsertetű:

"Orbánc alatt az átlagos magyar továbbra sem engedheti meg magának sem a Tesla villanyautót, sem a korzikai nyaralást az elértéktelenedett szutykos forintja miatt. "

Bezzeg ha az ellenzék elzavarja Orbánt, akkor minden magyar család kap egyTeslát, egy ötszobás családi házat a Rózsadombon és minden évben egy kéthónapos nyaralást Ibizán.

2018.06.13. 06:58:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valamint ingyen sört és örök életet. Ezt a kettőt komoly ferdítés volt kihagyni! :-)

nu pagagyí 2018.06.13. 07:14:24

Azt hiszem, Magyarországot semmi nem menti meg. Soha nem lesz nemzet. Akarat nélküli bábok országa, törvényszerűen kiválasztódott gazemberek vezetésével, akik semmilyen felelősséget nem éreznek az ország iránt. Kizárólag a saját zsebüket tömik, ehhez kell a hatalom. A szuverenitást fenyegető első tényleges vészhelyzetben pedig azonnal eladják az országot, ahogy Horthy, Szálasi, Kádár tette. Ezek sem különbek, most épp az oroszoknak árusítanak ki minket, hogy garantálják hatalmukat a néppel szemben.

nu pagagyí 2018.06.13. 07:29:18

@Magánvéleményem: Diktatúra van öreg. Tanácsod kb. olyan, mintha a Kádá-rendszer közepén szapulnád a "másként gondolkodókat" fotelből. Ezt a népet arra szocializálták, hogy kussoljon, nem érti az emberek többsége, hogy joga van saját élethez és döntésekhez, vagy ha igen inkább lemond róla, hogy békén hagyják. Történelmi tapasztalat a hatalom igazságtalansága és embertelensége, de legfőképp az, hogy az egyszerű embernek nincs köze ahhoz, milyen országban éljen. Lemondunk a fejlődésről, ami az egyéni érdekek hajtóerején és az egyén előtt álló lehetőségeken alapul. Birkaország megrekedt a feudalizmusban, ott is marad.

nu pagagyí 2018.06.13. 07:43:36

@nyerafidesz: A Fidesz a saját maga által összetákolt választási rendszerben nyert kizárólagos hatalmat, úgy hogy kevesebben szavaztak rájuk (negyven valahány százalék), mint ellenük. Természetesen jó bolsevik módon felhatalmazást éreznek a 100%-os hatalomra és a lehető legundorítóbb módon gyakorolják is. Már csak négy évet kell embertelenkedniük, hogy a mai hazugságok megkérdőjelezhetetlen "ténnyé" váljanak és 99,9%-kal nyernek majd, ahogy ez minden diktatúrában elvárható.

DocBulywood 2018.06.13. 08:08:34

@math0:

Komám, ha lehetne lájkolni a mondandódat, 1000 lájkot tolnék rá!

DocBulywood 2018.06.13. 08:13:50

@GIeccsertetű:

Ez mind nagyon szép, egy gond van vele: Mészáros Lölőnek - és még pár mocsadéknak - átjátszott több 10mrd-os vagyont, így bármilyen válság is lesz, akkor is meglesz neki:
- több szálloda
- erőmű
- földek
- stb.

Tehát a válság számára nem egy tarkólövés. Az lenne, ha a nép erővel elvenné a vagyonát - lámpavasra az egész pereputtyot, mindenkit, nehogy akár csak az utoka is élvezze, amit a nagypapi összeharácsolt -, amit persze nem lehet megtenni, mert birka nép a magyar.

2018.06.13. 08:29:59

@krain: úgy van, hogy akire kiabál a cigány, az nem szívesen ad pénzt.
Tudod, minden magyarnak a varnyú egye ki a máját, de a segíj az jááár!

DocBulywood 2018.06.13. 08:34:58

@andrásúr:

Ez egy nagyon szépen megfogalmazott, tényekkel, bizonyítékokkal alátámaszott érv volt.

Csak így tovább! Anyázz, ha már nem tudsz vitázni!

És az én kurva anyámat is!

Na, van még valami?

Ja, az apám faszát!

2018.06.13. 08:38:24

@DocBulywood:

"Tehát a válság számára nem egy tarkólövés. Az lenne, ha a nép erővel elvenné a vagyonát - lámpavasra az egész pereputtyot, mindenkit, nehogy akár csak az utoka is élvezze, amit a nagypapi összeharácsolt -, amit persze nem lehet megtenni, mert birka nép a magyar. "

Ilyen megoldásokat már kipróbáltak különböző társadalmak a XX. században. Mindegyik megbukott. Viszont azt nem értem, hogy mikor valaki demokráciáért sír és diktatúrát kiált, utána hogy bírja leírni azt, hogy a megoldás az a fenti idézőjelek között található. Nem érzed a feloldhatatlan ellentétet?

VT Man 2018.06.13. 08:40:34

@nu pagagyí:
"választási rendszerben nyert kizárólagos hatalmat, úgy hogy kevesebben szavaztak rájuk (negyven valahány százalék), mint ellenük. "

Aha. Tényleg gyenge a matekoktatás...

Fidesz listán 49,27%, de ha az 5% alatti pártokat kivesszük, akkor úgy már megvan az 50% is.

Ilyen a demokrácia. Örülj, hogy nem Nagy Britanniában élsz, ott lehet, hogy 90%-a lett volna a Fidesznek (ott csak egyéni helyek vannak, a gyõztes mindent visz).

VT Man 2018.06.13. 08:42:02

@abcdefghijklmm:
Ha a baloldal akaszt és fekete autózik, az nem számít diktatúrának :-)

chrisred 2018.06.13. 08:57:17

@VT Man: Mert az 5% alatti pártokra szavazók nem is emberek.

De az Egyesült Királyságban a Fidesz 100%-os eredménnyel se nevezhetné ki Szájernét, hogy kéziirányítsa a bíróságokat.

morph on deer 2018.06.13. 09:00:44

@VT Man:
Miért, te milyen szíbű autót szeretnél szivi? Na mondjad szépen!
Legyen rózsaszín?

nemecsekerno_007 2018.06.13. 09:01:32

@math0: :) Ha a manyup tényleg magán lett volna, az állam nem vehette volna el. A manyup egy tipikus álmegoldás volt.

2018.06.13. 09:02:16

@morph on deer: Ha nem sikerült volna felfogni a kolléga mondandóját, szívesen segítek: nem az autó színén van a hangsúly. :-)

putris72 2018.06.13. 09:03:17

@math0: Barátom,te nagyon tudatlan vagy,de még szenilis is!Vajon 2004-ben miért is pattintották odébb a Megyot? Már akkor nagy problémák voltak! 2006-ban lényegében csalással nyertek! Tudod Őszödi beszéd! A magánnyugdíjpénztári befizetésed mikor volt a te tulajdonod?? Azt ugye tudod,hogy ha becsődölt volna akkor is az államnak kellet volna fizetni a te nyugdíjadat! Magyarán a MNYP-nek semmi felelősegük nem volt ! Na ezért volt,hogy mikor visszakerültek a befizetések az államhoz,pár 100 ezer emberke nézett,hogy hát egy fillér hozama sem volt! Amúgy meg ha a magát többségnek váló ellenzék abban reménykedik,hogy egy válság elsöpri a kormánypártot,na pont abból látszik,hogy nem többség,mert senki nem szavaz rájuk!Valamint egyáltalán nem demokraták(politikusaik,szavazóik),mert nem érdekli,hogy mi történhet az országban élő emberekkel,csak a saját elkorcsosult nézetét akarja a hatalomban látni ,megvalósítani!

RHalacska 2018.06.13. 09:05:43

@Voznyák Pista: Az azért megvan, hogy amikor az első Orbán kormány pragmatikusan nem ígérgetett a 2002-es választások előtt, akkor simán beszopta a 2,8 millió agyhalott a szoci dumát, hogy van pénz, vegyél fel hitelt, meg 2 x 100 napos program, aminek nem volt fedezete, hanem hitelt vettek fel. No meg a 19.000Ft amiért a nyuggereket megvették. Orbán azért tudott most győzni, mert a lecserélődőtt nyuggereknek már nem 19.000Ft ot, hanem csak 10.000et osztott ki, és működött! Agyhalott ország, agyhalott vezetés. Egy ember nem agyhalott ott, az pedig OV. Akkor is el kell ismernem, hogy sikeres, ha egyébként Nigériába küldeném oroszlánvadászatra családostól. (rájuk vadásznak az oroszlánok) Mert az ország 10 év múlva Fehéroroszország szintjén lesz.

felső határ nincs 2018.06.13. 09:08:01

nyugi, libbant kormany semmilyen valsag eseten nem lesz

legfeljebb masik fidesz kormany

MEDVE1978 2018.06.13. 09:19:35

Márpedig más megoldás aligha vagy nehezen képzelhető el. Főként azért, mert az orbáni gazdaságpolitika effektív. Ez nem egy hosszútávú vagy egy stratégiai látásmódot, hanem egy rövidtávú optimalizációt jelent: Orbán lefeküdt a külföldi (zömében német) tőkének, ami gazdasági növekedést és munkahelyeket hoz az országba. Ehhez jön a munkaerőmozgás szabadsága, ami ha csak fél millió külföldön dolgozó emberrel számolunk, akkor is több mint 10%-al csökkenti a rendelkezésre álló munkaerő számát. Az építőipari boom felszívja a képzetlen vagy csak alacsony képzettségű munkaerő egy részét is. Emiatt van relatív munkaerőhiány (az elszigetelt, képzetlen csoportokat továbbra sem tudja integrálni a rendszer) és emelkednek a bérek. További pozitívum Orbánék adórendszere, amiről - szakmailag - azt gondolom, hogy jól sikerült. A fő nyereség a rendszerben az ÁFA effektívebb behajtásán keletkezik (online pénztárgép, online számlázás), így fehéredik a gazdaság. Az SZJA csökkentés miatt átmenetileg bevételeket vesztett a rendszer, viszont mára már megközelíti a bevételi szint abszolútértékben a 2010-es szintet csak az SZJA tekintetében. Ez nem olyan rossz, még ha relatívan veszteséget is jelent csak az SZJA-t tekintve, összességében akkor is több az adóbevétel.
Emellett volt még néhány jobb lépés, például a devizahitelek átváltása, ami egy brutális válságtól óvta meg magyar állampolgárok százezreit. Aki gyerekes, családos ember, szintén örülhet az SZJA kedvezménynek.
Mindez egy rövidtávú pozitív teljesítményt mutat a választóknak. A FIDESZ választói sem mind hülyék és csak a migráncsok miatt szavaztak Orbánra. Rengeteg olyan FIDESZ szavazó van, akit pont a fenti eredmények győztek meg arról, hogy Orbán kormánya legalábbis jobb életvitelt (adórendszert, gazdaságot) tesz lehetővé, mint a szocik és az SZDSZ anno. Emlékszem a kétezres években mennyire csalódott voltam, amikor - pénzügyesként - béreket terveztem egy cégnél és arra jutottam, hogy gyakorlatilag 40-45%-a marad a dolgozóra jutó költségnek ténylegesen a dolgozónál, a többit elvonja az állam. Az is rendkívül illúzióromboló volt, hogy ha az átlagbért kerested, akkor az állam már gazdagnak kiáltott ki és a legnagyobb kulccsal adóztatott. Mindezt a társadalmi szolidaritás jegyében, természetesen állami szinten figyelmen kívül hagyva, hogy mind a leggazdagabbak (jövedelemformájuk vagy adóoptimalizáció miatt), mind pedig a közepes jövedelmű magánalkalmazottak (minimálbérre bejelentett, többi zsebbe) tömegesen kerülik ki a rendszert.

Persze az orbáni gazdaságpolitikának is megvan a kontrája, ami a hatalmas és intézményesített korrupció költsége, illetve a rövidtávú gondolkodásmód, amely kulcsszektoroktól (oktatás, egészségügy) von meg forrásokat vagy nem biztosít azoknak elegendő forrást.

A tapasztalat azonban a választó részéről az, hogy az egészségügy mindig is rohadt, az oktatás is, ha egyáltalán utóbbi jelentőségét fel tudják mérni. A korrupció bár óriási, ugyanígy konstansnak látják a választók. Míg ha valaki ezt méri lehet, hogy kijönne a korrupció során ellopott összegek között egy 1,5-2-es szorzó Orbánék felé (tehát ennyivel loptak többet), de ez nem jut el az átlagemberig.

Az Orbán rendszert az rengetheti meg, ha a fentiek megrendülnek: Hazajön a félmillió ember és gazdasági visszaesés van. Ebben az esetben minden megindulna visszafele: Orbán széles körben veszítene támogatást vidéken, a kisvárosokban is.
Természetesen ez sem okozna nagyobb földrengést, mivel újra be lehetne valamilyen ellenségkampányt indítani, de az ilyen esetben már tényleg csak az erre fogékony, hipnotizált tömegeket érné el. Ilyen esetben az arra következő választáson maradna egy 50% alatti FIDESZ, egy közepes Jobbik és egy szétaprózódott polgári - liberális - baloldali blokk. Ez kormányváltást jelenthetne, azonban ebben nem lenne köszönet, az új kormányt hamar utolérné az, hogy nem tud csodát tenni.

chrisred 2018.06.13. 09:22:48

@RHalacska: 10 ezret utalványban, meg 12 ezres fűtésszámlát. Az nálam 22 ezer.

felső határ nincs 2018.06.13. 09:34:56

Fontos hogy Orban legalabb 2030ig maradjon, s utana Orban embere/rokona kovetkezzen. Mint amerikaban.

Ettol no a gazdasag, ettol epul az orszag, nonek a fizetesek, nincs mese, a kutyat se erdekli a ballibdemokracia meg az EU.

2018.06.13. 09:40:45

@chrisred: A 12 ezer nem mindenkihez jutott el.

felső határ nincs 2018.06.13. 09:43:24

@MEDVE1978: Ez a kiment felmillio ember egy kamu.

Eddig sehol nem mutattak ki ilyet es azt se mondta senki hogy miota ment el a fel millio 1900 ota? 1956 ota?

Es egyebkent teljesen irrelevans, hiszen 700ezerrel dolgoznak tobben 2009hez kepest, tobben mint 90 ota barmikor, ergo semmilyen 10% nem hianyzik a munkaeropiacrol/legfeljebb egy elkepzeltrol ami sosem letezett/

Nameg evek ota nagyobb a bevandorlas mint a kivandorlas

Hivatalosan Londonban 100ezer magyar sincs, es messze az a legnagyobb kolonia

2018.06.13. 09:45:56

@felső határ nincs: "
Es egyebkent teljesen irrelevans, hiszen 700ezerrel dolgoznak tobben 2009hez kepest, tobben mint 90 ota barmikor, ergo semmilyen 10% nem hianyzik a munkaeropiacrol/legfeljebb egy elkepzeltrol ami sosem letezett/"

Ez sajnos nem igaz. Van hiány, mégpedig a képzettekből, mivel hogy ők tudnak jobban érvényesülni külföldön. A félmillió szerintem is túlzás.

RHalacska 2018.06.13. 09:47:07

@chrisred: Amennyiben gáz van. Tudod mennyi helyen nincs bevezetve a gáz, vagy éppen tartozás miatt nem működik? A gáztámogatást egyébként nem csak a nyugdíjasok kapták meg, hanem mindenki, akinek van gáz bevezhetve. Minimális komenzálása annak, hogy többet fizetünk, mint piaci alapokon fizetnénk.

Ma Baker 2018.06.13. 10:06:59

A cikkíró anarhista szélsőbaloldali. Olyan, mintha Hitler írna arról, hogy már csak egy háború mentheti meg a német népet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.13. 10:12:33

@Ma Baker: nem vagyok benne biztos, hogy szélsőbal, csak kicsit zavaros, és végig nem gondolt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.13. 10:13:15

@abcdefghijklmm:

"A 12 ezer nem mindenkihez jutott el."

Pl. mi villannyal (klímával) fűtünk, mi egy fillért sem kapunk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.13. 10:22:12

@MEDVE1978:

"egy közepes Jobbik "

Az utóbbi napok-hetek tükrében ez egyre valószínűtlenebb.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.13. 10:28:00

@nu pagagyí: Diktatúra?? Kisapám, egy laza féldiktatúrában levert vesével ücsörögnétek már egy jó ideje egy hűs cellában. Ehhez képest 0-24-ben fröcsöghettek ,hazudozhattok háborítatlanul..

CSOKKI MÁLNA 2018.06.13. 10:29:39

@maxval balcán bircaman: Pontosan, és egyébként is jól áll a költségvetés, nem érné az országot olyan készületlenül legatyásodva, mint a balfasz Gyurcsányék alatt. Bőven van tatalék.

2018.06.13. 10:29:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én meg fával. Nem mintha hiányozna az a 12 rugó.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.13. 10:33:47

@felső határ nincs:

"Eddig sehol nem mutattak ki ilyet es azt se mondta senki hogy miota ment el a fel millio 1900 ota? 1956 ota?"

De, sokan kimutatták, sokszor, és a kivándorlás nagy része az utóbbi években történt.

m.portfolio.hu/gazdasag/kivandorlo-orszagga-valik-magyarorszag.217534.html

www.portfolio.hu/gazdasag/megmutatjuk-miert-tragedia-a-kivandorlas-magyarorszagnak.261319.html

"Es egyebkent teljesen irrelevans, hiszen 700ezerrel dolgoznak tobben 2009hez kepest, tobben mint 90 ota barmikor, ergo semmilyen 10% nem hianyzik a munkaeropiacrol/legfeljebb egy elkepzeltrol ami sosem letezett/"

0) kb 4,4 millió a foglalkoztatott

hu.tradingeconomics.com/hungary/employed-persons

1) ez kb 400 ezerrel több, mint 2004-ben.

2) de ennek fele közmunkás:

www.portfolio.hu/gazdasag/itt-a-bizonyitek-csak-latszolag-segitett-a-kozmunka.272389.html

3) ha Magyarországon van bármilyen gazdasági fejlődés, akkor az több munkahelyet is szokott jelenteni, azaz az a 200 ezres növekedés nem elég.

"Nameg evek ota nagyobb a bevandorlas mint a kivandorlas"

na ne mán, azt mondod, hogy Orbán tömegével fogad be migránsokat?!:)

felső határ nincs 2018.06.13. 10:40:05

@abcdefghijklmm: kepzettekbol a vilagon mindenhol hiany van szoval ez is irrelevans

meg buszsoforbol, festobol, gazszerelobol, noverbol

minden egyes europai orszagban hiany van ezekbol /azon sosem gondolkodik a magyar paraszt hogy hogy a faszba kapna o munkat nyelvtudas nelkul nyugaton ha nem lenne ott durva munkaerohiany LOL/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.13. 10:43:16

@putris72:

"2004-ben miért is pattintották odébb a Megyot? Már akkor nagy problémák voltak!"

faszt. az egy politikai lépés volt, egy nem párttag miniszterelnököt leváltott a két kormányzó párt, mert nem bízott már benne. van ilyen.

" 2006-ban lényegében csalással nyertek!"

akkora csalás, mint 2018-ban, még nem volt Magyarországon.

"Tudod Őszödi beszéd!"

Orbán hazudós faszfej, bevallotta:

www.youtube.com/watch?v=jM-CDKO4EOM

és akkor szerinted Orbán csalással nyert 2010-ben.

" A magánnyugdíjpénztári befizetésed mikor volt a te tulajdonod??"

mindig. azt jelenti a "magán-", te elmebeteg!

"Amúgy meg ha a magát többségnek váló ellenzék abban reménykedik,hogy egy válság elsöpri a kormánypártot,na pont abból látszik,hogy nem többség,mert senki nem szavaz rájuk!Valamint egyáltalán nem demokraták(politikusaik,szavazóik),mert nem érdekli,hogy mi történhet az országban élő emberekkel,csak a saját elkorcsosult nézetét akarja a hatalomban látni ,megvalósítani!"

MI nem abban reménykedünk, hogy Magyarország össze fog omlani. Az összeomlás Orbán miatt lesz. Sajnos. Jobb lenne, ha Orbán soha nem került volna hatalomba. Ti vagytok a hazaárulók, akik tönkreteszitek az országot. Mi csak rámutatunk, hogy bukni fogtok, meg, hogy 2,8 millió ember mennyire hülye, hogy nem látja ezt előre, és emiatt SAJNOS át kell élnünk Mohácost, mert ti hülyék addig nem fogjátok fel.

Mi roppant örülnénk, ha Magyarország nem omlana össze, de MIATTATOK ez elkerülhetetlen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.13. 10:44:26

@nemecsekerno_007:

1) a MAGÁNnyugdíjpénztár MAGÁN volt, ott van a nevében, te elmebeteg, faszfej, barom!

2) a diktatúra elvesz magántulajdont, ettől is diktatúra

ugyanaz, mint a padlásseprés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.13. 10:49:10

@VT Man: örülj, hogy nem Észak Korában élsz, ott te is, és Orbán is lógna!

felső határ nincs 2018.06.13. 10:49:14

@math0: most is van magannyugdijpenztar, menjel vegyel magadnak

az allami kotelezo manyup rohej volt sehol nincs ilyen a vilagon

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.13. 10:50:18

@felső határ nincs: mit akartál gögyügni, te elmebeteg?! Orbán migránssimogató?! azt?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.13. 10:52:12

@felső határ nincs: 2007-2012-es adatot szarsz ide?! tényleg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.13. 10:53:37

@felső határ nincs:

"most is van magannyugdijpenztar, menjel vegyel magadnak"

az, hogy vehetek újat, nem változtat azon, hogy Orbán egy utolsó, geci tolvaj.

"az allami kotelezo manyup rohej volt sehol nincs ilyen a vilagon"

magántulajdonom volt, Orbán ellopta. túró rudi se nagyon van máshol, de ha a geci Viktor ellopja, akkor csak egy utolsó tolvaj geci.

felső határ nincs 2018.06.13. 10:55:51

@math0: "magántulajdonom volt, Orbán ellopta."

A Birosag errol maskepp velekedett.

s 2018.06.13. 10:56:34

@DocBulywood: "amit persze nem lehet megtenni"
Ugyan kérlek! Megtenni szinte bármit meg lehet. BÁRMIT!

felső határ nincs 2018.06.13. 10:58:37

@math0: Tehat olyan adatok, ami szerint kivandorlas van, nincsenek.

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_net_migration_rate

Tehat a ballenzeki kampanynak ez a resze is netto fek nyuz volt.

Muhaha

s 2018.06.13. 11:02:44

@abcdefghijklmm: "Nem érzed a feloldhatatlan ellentétet?"
Ha tudnál bármit is történelemből, akkor ismernéd azt a tényt, hogy diktatúrából demokráciába sosem vezet békés út. Ez annyira igaz, hogy még diktatúrából egy másik fajta diktatúrába is erőszakos átmenet visz. Tehát minden diktatúra vége egy geci jó kis vérengzés lesz. Egyedül a demokrácia az, amiből békésen lehet átmenni akármi másba.

s 2018.06.13. 11:07:07

@nemecsekerno_007: "A manyup egy tipikus álmegoldás volt."
Nagyon meg lennél lepve, ha egyszer a folyószámládat államosítanák? Lehet, hogy idővel kiderül, hogy az is csak egy tipikus álmegoldás. Hiszen kommunizmus van megint, nem igaz, emőke?

s 2018.06.13. 11:09:02

@abcdefghijklmm: Így van, a kurva kibaszott véres gecibe! Értem Maserati jöjjön, legyen akármilyen színű is.

s 2018.06.13. 11:12:27

@putris72: "A magánnyugdíjpénztári befizetésed mikor volt a te tulajdonod??"
Ha ezt mégy egyszer leírod, megbaszom az anyádat, a nődet, a nővéredet, a lányodat és még a tengeri malacodat is, te buzeráns faszökör.

s 2018.06.13. 11:19:41

@MEDVE1978: "fehéredik a gazdaság" - aha - andyvajna a kaszinóbuzeráns csaló faszgeci suttyó baromállat.

"az arra következő választáson maradna egy 50% alatti FIDESZ"
Ne bassz! Az megint fidesz 2/3.

felső határ nincs 2018.06.13. 11:21:23

@s: A Strassbourgi birosag iteletben kimondta h nem volt a tulajdonod soha.

coki

s 2018.06.13. 11:24:47

@math0: "azt mondod, hogy Orbán tömegével fogad be migránsokat?!:)"
Csak aki tejel rogántóniónak.

chrisred 2018.06.13. 11:29:49

@felső határ nincs: Nem. Azt mondta ki, hogy a magántulajdonhoz való joga nem sérült, mert a befizetései fejében vaguy magánnyugdíjpénztári, vagy állami nyugdíjpénztári ellátásra lesz jogosult. A strasbourgi bíróság nem mondott olyat, hogy a munkavállaló által megkeresett bruttó jövedelem soha nem volt az ő magántulajdona.

s 2018.06.13. 11:31:40

@felső határ nincs: Én meg majd egyszer egy tőrrel a kezemben elmagyarázom, hogy pedig az volt.

www.youtube.com/watch?v=-h9NSi8V4-Y

2018.06.13. 11:37:28

@s: Mahatma Gandhiról hallotál-e? Meg bársonyos forradalomról?

És még nekem mondod, hogy nem tudok semmit a történelemről? Vicces csávó!

s 2018.06.13. 11:42:27

@abcdefghijklmm: Aki bársonyos forradalmat csinál, az annyit is ér. Semmi értelme a forradalomnak, ha életben hagyod azokat, akik miatt kitört.

2018.06.13. 11:43:50

@s: a barsonyos forradalom szerimtem sem sikerult a legjobban, de azert csak valtozast hozott. Viszont Gandhi temakoret erosen kerulod. Ugy latom ez betalalt!

putris72 2018.06.13. 11:47:54

@s: Te figyu csótánykám! Mikor volt a te tulajdonod??Hiszen az állam törvénnyel kötelezett rá,hogy te válasz magadnak egy nyugdíjpénztárt! Ha a te tulajdonod lenne te rendelkeznél felette! OLvasd el ezt:tobbsegzsarnoksaga.blog.hu/2018/06/11/mar_csak_egy_valsag_menthet_meg_bennunket#c35357526 Nem láttam a neved mint tulajdonos a döntéseknél!Bár "S" betű szerepel a szavakban,de az nem te vagy! A válaszod többi részével nem foglalkozom! Mivel lepereg rólam a primitív baloldali,és liberális demokraták értelmi színvonala!

s 2018.06.13. 11:48:20

@abcdefghijklmm: Vannak kivételek, ezen nincsen vita. A világ azonban nem a kivételek alapján halad, hanem a gyakran előforduló esetek szerint.

putris72 2018.06.13. 11:48:53

@s: https://hu.wikipedia.org/wiki/Magánnyugdíjpénztár Akarom mondani ezt!

felső határ nincs 2018.06.13. 11:49:55

@abcdefghijklmm: Az indiaiak egesz masok, szuletett szolgak. A mai napig vigzazzba allnak ha feher embert latnak.

A magyar nagyon rebellis fajta, ezert itt nem fordulhat itt ilyen elo, csak veres leszamolas.

De ez mindig lippsi remuralom idejen aktualis a nep szereti a demokratikus nepi kormanyt.

putris72 2018.06.13. 11:51:18

@math0: Jól nyomod,de mit szól hozzá az óvónéni, ha meglátja,hogy megint a gépivel garázdálkodtál!Vidd a kis piros vödröd,meg a lapátocskád,és érvényesülj ott ahová való vagy !Az oviba,és a homokozóba!!

s 2018.06.13. 11:51:57

@putris72: "Te figyu csótánykám!"
Az a kurva ribanc fogatlan szifiliszes folyós picsájú buzeráns tetvedék szájba baszott kurva ribanc fogatlan (ez már volt, b+) seggbe baszott nyáladzó elmebeteg anyád lesz.

2018.06.13. 11:52:22

@s: akkor most azt várnám, hogy elnézést kérj, amiért lehülyéztél. Sok esélyét nem látom, de optimista vagyok.

chrisred 2018.06.13. 11:53:02

@abcdefghijklmm: Hmm... Gandhi hogyan is halt meg? Bársonyosan, ágyban, párnák közt?

2018.06.13. 11:54:44

@chrisred: nem. Viszont a változások elindultak anélkül, hogy a változtatni kívánó oldal erőszakhoz folyamodott volna.

s 2018.06.13. 11:55:37

@abcdefghijklmm: Elnézést kérek, amiért nem fogalmaztam pontosan és félreérthető volt a "mindig", és a "szinte mindig" közti leheletnyi különbség.

2018.06.13. 11:57:56

@s: ügyesen megkerülted a dolgot... Gyakorlatilag azt írtad, hogy hülye vagyok, mert nem tudok semmit a történelemről, de valami másért kérsz elnézést.

chrisred 2018.06.13. 11:59:14

@abcdefghijklmm: Mert azt megtették mások (németek, japánok), tekintettel arra, hogy ez a folyamat a második világháború alatt zajlott.

2018.06.13. 12:00:48

@chrisred: mindegy. Akkor sem ők.

s 2018.06.13. 12:02:39

@abcdefghijklmm:
"Ha tudnál bármit is történelemből, akkor ismernéd azt a tényt, hogy diktatúrából demokráciába sosem vezet békés út. Ez annyira igaz, hogy még diktatúrából egy másik fajta diktatúrába is erőszakos átmenet visz. Tehát minden diktatúra vége egy geci jó kis vérengzés lesz. Egyedül a demokrácia az, amiből békésen lehet átmenni akármi másba."

"Gyakorlatilag azt írtad, hogy hülye vagyok, mert nem tudok semmit a történelemről"

Még elméletileg sem írtam azt, amit te mondasz. Az, hogy mostanában már egyre többet gondolok rá, anélkül hogy leírnám, más kérdés.

2018.06.13. 12:04:31

@s: "ha tudnál barmit is a történelemből"

Ez a fél mondat tartalmazza burkoltan, de mint írtam feljebb, biztos voltam benne, hogy kikerülöd. Szóval hagyjuk!

putris72 2018.06.13. 12:30:51

@s: Na csótánykám!Vissza az agarakkal! Láttam leárazva szájvizet,neked hasznodra válna!!!Hörpints belőle párat,egy öblögetés,aztán talán nem lesz ilyen büdös a szád!!Bár kétlem!DE a remény haljon meg utoljára! Esetleg a kérdésemre valami cáfolat??Ja az nincs!

chrisred 2018.06.13. 12:37:10

@s: Ja, hogy innen indult az egész? Máris visszaszívtam mindent Gandhiról, ő nem vezetett senkit se diktatúrából demokráciába, pláne Indiát nem.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.13. 13:05:32

@math0: Már 8 éve minden kedden megbukik a Zorbány. Éhes disznó makkal álmodik barátocskám. (Nyugodtan vedd magadra..:)

CSOKKI MÁLNA 2018.06.13. 13:08:04

@math0: "faszt. az egy politikai lépés volt, egy nem párttag miniszterelnököt leváltott a két kormányzó párt, mert nem bízott már benne. van ilyen."

Illetve le akarta leplezni a szadeszes disznóságokat.A fő tanácsadója (Csótány úr, aki ma egy 5 %-os pártot vezet, és gondjai vannak az alkhohollal, meg a prímekkel) pedig szépen hátba szúrta..

Nagykörúton túli magyar 2018.06.13. 13:19:56

@math0:
"a MAGÁNnyugdíjpénztár MAGÁN volt, ott van a nevében, te elmebeteg, faszfej, barom!"

Az ember a MAGÁNtulajdonával azt tesz, amit akar. Ha akarom, akkor akár azt is, hogy nem fizetem a tagdíjat. Jahogy ilyet nem lehetett! Akkor mégsem magántulajdon volt. Ennyike!

CSOKKI MÁLNA 2018.06.13. 13:24:40

@krain: Aki nem közgazdaságtani analfabéta, tisztában van vele, hogy a manyup pénzek államadósság növekedéssel szemben keletkeztek..

chrisred 2018.06.13. 13:39:07

@krain: Ha akarod, akkor meg nem fizetsz adót.
Ja, azt nem...

s 2018.06.13. 15:50:09

@putris72: "Na ezért volt,hogy mikor visszakerültek a befizetések az államhoz,pár 100 ezer emberke nézett,hogy hát egy fillér hozama sem volt!"
Kurvára nem így van. A manyup azért tartott egy kibaszott zsák államkötvényt, mert ez volt a garancia, hogy nem basszák el a pénzt. Tehát amennyiben a magyar állam nem ment volna csődbe, a manyup sem tette volna.
Az "egy fillér hozam sem volt" szöveggel meg ne kábíts! Egyik befektetésnek sem kell tudnia azt, hogy bármely időhorizonton nyereséges. Az elkommunizálás helyett az összes alapkezelő hosszú távú befektetést csinált, mert fizetési kötelezettsége csak a tag nyugdíjba vonulása esetén keletkezett volna.
Ezt nem fogják tudni kidumálni, mer ez egy kibaszott lopás volt. Ha ezek után bárki széjjelbassza a fejüket egy tolólapos KRAZZAL, akkor sem szólhatnak semmit. Mondjuk akkor már nyilván nem is fognak.

s 2018.06.13. 15:58:07

@pina noir: Ezzel szemben majd amikor neked nyugdíjat fizetnének, - nem fognak és nem is akarnak, mert járulékról átfinomhangolták adóra - majd ez nem fog államadósság növekedést szítani. Tudod miért nem? Mert lófaszt fogsz kapni a szaros valagadba, nem nyugdíjat, hülye gyerek. A manyup éppen erre lett volna jó. Amikor elfogy a pénz a nyugdíjakra, a tőke mégis ott lett volna, amiből legalább részben lehetett volna finanszírozni a mutatványt.

nemecsekerno_007 2018.06.13. 19:47:45

@math0:

"MAGÁNnyugdíjpénztár MAGÁN volt, ott van a nevében...."

- ha a neved után írják, hogy "BAROM" akkor te is füvet eszel és fejnek?

"ugyanaz, mint a padlásseprés."

- a padláson lévő cucc az sose volt állami, úgyhogy kurvára nem ugyanaz :)

nemecsekerno_007 2018.06.13. 19:49:57

@pina noir: vagy éhes makkal, disznókat álmodsz :D

örülök, hogy próbálod elmagyarázni a manyup mibenlétét néhány idiótának. Talán ha többen mondjuk és többször akkor megértik. Ez nekik a Szent Grál.

nemecsekerno_007 2018.06.13. 19:51:15

@s: "Nagyon meg lennél lepve, ha egyszer a folyószámládat államosítanák?"

Ne keverd a szezont a f@szommal.

nemecsekerno_007 2018.06.13. 19:52:07

@s: "a tőke mégis ott lett volna, amiből legalább részben lehetett volna finanszírozni a mutatványt..."

Hát persze, mellett meg ott lett volna 120%-os államadósság.

Muhahahahahahahaa!!!!!! :)

CSOKKI MÁLNA 2018.06.13. 20:35:22

@s: Állambácsi finanszírozta a mókát, vagyis nem magánpénz. Ezt csak a hozzád hasonló gyengeelméjűek gondolják, komoly közgazdászok nem.

s 2018.06.14. 00:35:22

@nemecsekerno_007: Te fasz! Azért csak mellett, mert a nyuggerek aktuális ellátási költségében 3/4 részben a manyup tag is benne volt. Tehát 3/4 részben őket is el kell majd tartani. Nem gond. Most majd 100%-ban kell eltartani őket, amit a fidesz matek levisz 55%-ra. Tehát fidesz jól járt, nyugger nem. Elárulok egy titkot: te nem leszel fIdesz. Te nyugger leszel. Tehát SZOPNI FOGSZ, TE VADBAROM.

s 2018.06.14. 00:40:54

@pina noir: "Állambácsi finanszírozta a mókát"
Állambácsi a ribanc kurva anyádat finanszírozza, amennyiben jól szopik (tehát nem). Lófasz nyugdíj lesz, te baromállat. Te most éppen a saját kirablásodnak örülsz. Ekkora faszt még nem hordott a hátán a Föld. Kirabolják és örül neki. Ezért van fidesz 2/3, és az is marad mindörökké. Nekem senki ne írjon bonyolult elemzéseket, mert egyetlen kibaszott egyszerű oka van a fidesz hatalmának. Az, hogy hülyékkel van tele az ország. Akkora barom vagy, mint a bálna fasza. Bár lehet nem mondtam igazán nagyot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 03:00:18

@felső határ nincs: ugyanaz a bíróság úgy döntött, hogy Orbanisztánnak be kell fogadnia a kvótásokat. azt érvényesnek tartod?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 03:01:26

@felső határ nincs: "Tehat olyan adatok, ami szerint kivandorlas van, nincsenek."

de vannak, hivatkoztam is, a te hivatkozásaid szerint is van kivándorlás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 03:06:08

@putris72: ja, megint nem bebasztál, és nincs semmi válaszod semmire, te fideszes geci patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 03:08:44

@abcdefghijklmm: volt egy brit birodalom, amely már fel akarta adni Indiát. Gandhi csak egy bohóc volt, valójában semmit nem ért el. nem ő szabadította fel Indiát hanem a britek úgyis fel akarták adni. a ostoba Gandhi azt sem tudta elérni hogy India ne szakadjon három részre vallási alapon. azért nem tudta elérni mert mást se tudott elérni, egy nulla volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 03:11:02

@pina noir: ez kurvára nem volt a kérdés, faszfejkém.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 03:12:23

@krain: "Az ember a MAGÁNtulajdonával azt tesz, amit akar. Ha akarom, akkor akár azt is, hogy nem fizetem a tagdíjat. Jahogy ilyet nem lehetett! Akkor mégsem magántulajdon volt. Ennyike! "

ja értem, tehát mivel van kötelező gépkocsi biztosítás, van, ahol van házadó, fizetned kell rezsit, lakás vásárlásnál illetéket, ezért ezek mind nem a magántulajdonaid?!

te egy elmebeteg, ostoba fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 03:15:01

@nemecsekerno_007:

Ha a te nevedben ott van, hogy barom, és ezt te is elismered, akkor barom vagy. És pontosan így is van.

"- a padláson lévő cucc az sose volt állami, úgyhogy kurvára nem ugyanaz :) "

a MAGÁNnyugdíj sem volt állami, kurvára ugyanaz. Orbán egy rohadt, kommunista diktátor tolvaj fasz.

chrisred 2018.06.14. 03:41:44

@math0: Mondjuk nem ugyanaz. A kötelességszegési eljárásról az Európai Bíróság döntött, a kötmanyup perben pedig az Emberi Jogok Európai Bírósága.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 04:57:33

@chrisred: ja, és az egyk autortását elfogadjuk, a másikét nem, ugye? how convenient!:)

2018.06.14. 06:12:57

@math0: Jó, akkor akassz fel mindenkit, aztán nevezd magad demokratának! :-)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 08:34:16

@abcdefghijklmm: az összefüggéstelen rémálmaid beírása nem érv

putris72 2018.06.14. 10:19:00

@math0: Szerintem szemezgess ebből! Csak úgy meg említem,hogy nekem 2007-2008-as időszakban nem volthozamom,és az átutalt pénz egy része is működési költségre ment el! www.jogiforum.hu/forum/16/9827 mfor.hu/cikkek/makro/Az_inflacio_felett_termeltek_a_nyugdijpenztarak_az_utobbi_tiz_evben.html index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/10/magannyugdij/ Amugy te elhitted,hogy ha befizetsz kb 30 év alatt ,és lesz 1-2 millád hozammal akkor abból te kapsz majd csúcs szuper nyugdíjat még 10-15 évig ameddig még mondjuk élsz?? Lövésed sincs az egészről,és mindenkinek,csak minősíthetetlen mocskolódás a válaszod! Ostoba vagy,és még hirdeted is! Gratulálok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 13:45:30

@putris72: figyusz nyuszókám, kurvára nem az volt a kérdés, hogy a manyup jó volt-e, jó lett volna-e. milyen hozamot ért volna el. a kérdés az, hogy volt egy magántulajdonom, amit a csuti geci paraszt ELLOPOTT. és kurvára mindegy, hogy szerinted mennyire volt értékes az a magántulajdonom, mert ez kurávra semmit nem változtat a LOPÁS tényén.

2018.06.14. 15:32:28

@abcdefghijklmm: Olvasd vissza, hogy honnan indult a Gandhi téma, aztán rájössz, hogy ki írogat összefüggéstelenül, pubi!

2018.06.14. 15:34:45

@math0:

És persze rémálmaid úgy tűnik, csak neked vannak. Idézem:

"Megdöglenek az emberek a kórházakban."

"Tönkre fog menni az ország."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 16:55:25

@abcdefghijklmm: ezek nem rémálmok, faszfejkém, hanem a csuti geci miatti szomorú realitás. a csuti geci emberek ezreit öli meg évente.

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/evente-egy-kisvaros-hal-meg-pedig-megelozheto-lenne/230dm9g

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_hal_meg_rengeteg_magyar_mutatjuk_a_meghokkento_statisztikat.640791.html

www.nlcafe.hu/egeszseg/20180115/orvoshiany-hianyszakma-12-korhaz/

és bár túléltem, de saját tapasztalatom van a magyar körházakról, és összehasonlítási alapom is van külföldi kórházról.

szóval, bizony számolj azzal, hogy idő előtt fogsz megdögleni a csuti geci miatt.

2018.06.14. 18:52:29

@math0: Először is: amilyen az "Adjon Isten", olyan lesz a "Fogadj Isten": a kurva anyád a faszfej!

Másodszor: a kórházakban időnként halnak meg emberek. Másfelől engem is műtöttek pár éve, és teljesen elégedett voltam az eredménnyel és a körülményekkel, úgy, hogy egy fillér hálapénzt nem adtam. Az egészségügy és a nyugdíj az mindig lehetne jobb persze, alapvető emberi tulajdonságból fakadóan.

Harmadszor: 8 éve minden nap azt hallom, hogy csődbe megyünk, oszt valahogy nem mentünk... Komolytalan rettegés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.14. 19:49:30

@abcdefghijklmm: faszfejkém,

1) 8 éve maradunk le a környező országokhoz képest
2) az EU segílykén élsz te is, meg a csuti geci is.

úgyhogy elmentek mindketten a jó édes kurva anyátokba!

a kórházak állapota meg igenis romlik. most az, hogy te geci vagy, meg szerencséd volt, mit sem jelent, meg azért te se rajongást írtál az állapotokról, te kis kurafi!

2018.06.14. 20:54:58

@math0: rendszeresen jarok a kornyezo orszagokba. Nem latom a kurva nagy lemaradast. A fonokeim sem latjak, pedig ok tobbet latnak nalam. Az elozo multinal sem lattak.... A mostaninal sem.

Persze hogy nem rajongok azert hogy felszeleteltek az orrom belulrol. Megmutottek, azota rendben van. Az ellatas meg nem volt rossz. Ennyi.

Egyebkent meg geci a kurva anyad!

putris72 2018.06.14. 23:09:12

@math0: Angyalbögyölőm! Látom te nagyon elrugaszkodtál a realitások talajáról! Mondjuk aki hülye annak nem is nehéz!Az is látom,hogy páran próbálják már elmagyarázni neked a dolgokat,de nem nagyon érted!Hát én is teszek egy utolsó esélyt,bár én reménytelen esetnek tartalak téged!Szóval! Munkabér levonások:Nyugdíjárulék,TB,munkanélküli,adó! Kérlek mond meg melyik a te tulajdonod!De mos tényleg!Ha teszem azt a Nyugdíj,és a TB is magán lenne ,akkor is melyik lenn a te tulajdonod?? Ha a te tulajdonod lenne te rendelkeznél felette! Be mehetnél a HR-re,és mondhatnád Gizike,légyszíves ezután ne vonjátok le a bruttó béremből ezek mert ezek a pénzek az én tulajdonom!Hogy körberöhögnének téged!! Neked csak egy tulajdonod van az ostobaságod,de az nem fogja senki ellopni tőled! 2010 óta minden kedden menetrend szerint csődbe jutunk!Pár blogger szerint már az is jó lenne ha lenne valami nagy válság hátha az elsöpörné az Orbánt!Csak mivel egyre kevesebben vagytok,és lesztek különböző okok miatt,az Fidesz 2002-ben is nyerni fog,csak még jobban mit most nyert!Törődj bele!

CSOKKI MÁLNA 2018.06.14. 23:31:38

@s: Visszakalapállak a retkes valagú büdös kurva anyádba te retardált idióta. Az államnak jelentős többletkiadása volt azért mert te manyupoztál. Érted te buta segg? Ezt próbáld meg beleverni abba a buta tulok tanulatlan bölcsész fejedbe te szarházi féreg..

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 06:38:07

@abcdefghijklmm: a magyar kórházakban kurva szar az ellátás, egy csomó cikk szól erről, saját tapasztalatom is ez. te hazudsz, vagy elhallgatsz valamit. például, hogy magánkórházban voltál.

ez az egész erőlködésed mit sem változtat azon, hogy a magyaroknak kurva szar Orbanisztánban az egészségügyi ellátás, és te is meg fogsz dögleni egy kórházban idő előtt, amikor nem lesz pénzed luxuskórházra, és nem csak az orrodat fogják felvágni.

a te jó édes geci kurva anyádat amiért egy ennyire geci, empátia, és előrelátás nélküli fasz vagy!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 06:42:14

@putris72: te elmebeteg fasz!

ha kötsz egy életbiztosítást, akkor az a te magántulajdonod?! igen. akkor is a magántulajdonod, ha automatikusan, havonta fizeted. egyébként is, faszfejkém, a manyupról az elején kötöttem egy szerződést az elején. ott rendelkeztem felette, te faszfej!

egész addig rendelkeztem, amíg a geci tolvaj Orbán el nem lopta. ennyikeh.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 06:49:55

@putris72: "Be mehetnél a HR-re,és mondhatnád Gizike,légyszíves ezután ne vonjátok le a bruttó béremből ezek mert ezek a pénzek az én tulajdonom!"

1) Az, hogy "bemehetnél" az egy igekötős ige. 80-as IQ felett mindenki tudja, hogy az igekötős igéket MINDIG egybeírjuk, ha az igekötő közvetlenül az ige előtt van. Te nem, mert te egy 4 elemis kis fasz vagy.

2) Nincs HR, nincs Gizike, magánvállalkozó vagyok, akkor nem fizetek bármit, amikor akarom. A manyupot is akkor nem fizetem, amikor akarom, meg a kocsim hiteltörlesztését is akkor nem fizetem, amikor akarom. Mind a kettő megszegi azt a szerződést, amit akkor kötöttem, amikor a magántulajonom lett, és ennek mindkét esetben hasonló következményei vannak. Mindkét esetben a magántulajdonommal kapcsolatos szerződést szegek meg. Mindkét esetben a magántulajdonomról van szó.

A manyup ellopása Orbán részéről meg ugyanolyan lopás, mintha a kocsimat lopta volna el. Orbán egy pitiáner kis falusi, tolvaj geci paraszt, semmi más. A magyarok közül a legalsó, selejt, paraszt réteg rajong érte, senki más.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 07:48:16

@pina noir: a CSOK kurva sokba kerül az államnak. Ez alapján akkor el lehet kobozni a CSOK hitellel vásárolt házakat, lakásokat?!

Meg vagy te veszve, te Down kóros, elmebeteg fasz?!

2018.06.15. 07:57:56

@math0: Közkórházban voltam és nem adtam hálapénzt. A fantazmagóriáidat hagy otthon. Ha a magyaroknak olyan szar, akkor nem tudom miért szavazták meg újra a Fideszt?

Ne vetítsd ki az egyéni tapasztalataidat a komplett világra, mert úgy jársz, mint a magyar ellenzék! Kurva nagyot csalódsz majd.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 08:19:33

@abcdefghijklmm: "Ha a magyaroknak olyan szar, akkor nem tudom miért szavazták meg újra a Fideszt?"

csak 2,8 millió hülye, akik például nem voltak mostanában kóházban, vagy ha voltak is, jobban fosnak attól, hogy Düsseldorfban egy muszlim nő csadorban járkál az utcán.

Van 2,8 millió nagyon hülye ember Magyarországon?! kétségtelenül van. Váratlan, lehetetlen dolog, hogy a Fideszre szavaznak?! Nem.

Az a röhej az egészben, hogy pont ők fogják megszívni a legjobban. A szegény, hülye, zsákfaluban tengődő agyhalott barmok, köztük te is.

"Ne vetítsd ki az egyéni tapasztalataidat a komplett világra, mert úgy jársz, mint a magyar ellenzék! Kurva nagyot csalódsz majd. "

Ezt te csinálod, én behivatkoztam egy csomó cikket.

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/evente-egy-kisvaros-hal-meg-pedig-megelozheto-lenne/230dm9g

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_hal_meg_rengeteg_magyar_mutatjuk_a_meghokkento_statisztikat.640791.html

www.nlcafe.hu/egeszseg/20180115/orvoshiany-hianyszakma-12-korhaz/

ne hidd azt, hogy csak azért, mert te hülye vagy, és nem látod ennek a rossz végét, azért nem lesz rossz vége, mert úgy jársz, mint Németország a II világháborúban.

ők is azt hitték, hogy jó lesz, 1933 után, még 19444-ben is hitték. aztán kurva szar lett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 08:21:20

@abcdefghijklmm: melyik közkórházban?! csak, hogy ellenőrizni tudjuk, hogy tényleg van-e ilyen csodás, magyar közkórház, vagy hazudsz?!

putris72 2018.06.15. 08:24:33

@math0: Te tényleg hülye vagy! "a manyupról az elején kötöttem egy szerződést az elején" Ez mi? Te leragadtál a" bölcsiben"! Szerintem pisálj a homokba és a homokozol lapátoddal meg a vödröddel építs homokvárat!Az a te szinted!Ez itt még neked magas!

2018.06.15. 08:46:45

@math0: A címemet ne adjam meg, te fasz?

2018.06.15. 08:53:43

@math0: Haver. 8 millióból 2,4 le sem szarta a választást, így az ő véleményük nem számít. A maradék 5,6-nak majd fele a Fideszre szavazott, a másik felének a nagy része olyan pártokra, akik lófaszra sem valók. (ezek között voltam egyébként én is).

Szerinted ki a faszomnak kellene irányítani az országot?

Egyébként az a feltételezésed, hogy 2,8 millió zsákfaluban élő hülye szavaz a Fideszre is egy baromság. Nézd meg mondjuk GYMS megyét, aztán rájössz, mekkorát tévedsz, te eszetlen barom. Valószínűleg milliós például azoknak a tábora, akik 38% helyett 15% szja-t fizetnek. Azok gondolom mind hülyék, mert nem a "Fizessenek a gazdagot" rendszert akarják visszaszavazni.

Az a baj, hogy a magad fajta egységsugarú barom csak arra képes, hogy egyből fidesz-tálibnak bélyegezze azt, aki nem okádja magából a fost az Orbán nevének hallatán. Ennyire vagytok képesek és ez vezetett már harmadszor a kétharmadhoz.

2018.06.15. 09:01:08

@math0: "
http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20180115/orvoshiany-hianyszakma-12-korhaz/"

Az orvoshiány szerinted a Fidesz hibája, te elmeháborodott?
Szerinted lehet a magyar orvosnak 5-szörös bér fizetni a mostanihoz képest, te szerencsétlen?
A magyar egészségügy 2000 mrd Ft-ot költ évente az osztrák meg 10.000 mrd-ot.
A te adócsaló fajtád fogja befizetni a 8000 mrd Ft-nyi különbséget?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 14:14:56

@putris72: ha nem tudsz értelmesen hozzászólni, akkor kapd be a faszom, és kuss, faszfejkém!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 14:15:31

@abcdefghijklmm: akkor maradjunk annyiban, hogy a magyar egészségügy attól nem lesz jó, hogy te hazudsz egy barmi nagyot, faszfejkém!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 14:23:57

@abcdefghijklmm:

a kérdésed az volt, hogy hogy lehet, hogy a Fideszre szavaztak emberek, a válaszom az volt, hogy mert hülyék voltak, és még az, hogy ebben semmi csodálkozni való nincs, van ennyi hülye Magyarországon. ennyi. ehhez a válaszhoz te hozzmakogni semmit nem tudtál, úgyhogy bekaphatod a faszom, és kussolhatsz, te húgyagyú! amiről te makogsz, az kurvára nem volt kérdés.

"Egyébként az a feltételezésed, hogy 2,8 millió zsákfaluban élő hülye szavaz a Fideszre is egy baromság."

tudjuk, hogy a Fideszre szavazók inkább vidékiek, inkább képzetlenek, és konkrétan tipikusan kis faluk szavaztak majd 100%-ban a Fideszre.

444.hu/2018/03/30/a-kiszolgaltatottsag-es-a-propaganda-letarolta-a-fidesznek-a-szegeny-videket

index.hu/video/2018/04/20/faj_borsod_fidesz_99_szazalek/

de nézz csak rá a térképre, te elmebeteg faszfej!

index.hu/belfold/2018/valasztas/terkep/2018/egyeni-valasztokeruletek

nyilbán a Fáj nevű gyakorlatilag zsákfalúban él a sok PhD-s tudós 150-es IQ-val.

az a baj veletek, Fideszes hívőkkel, hogy ahhoz is hülyék vagytok, hogy felfogjátok, milyen hülyék vagytok. ti vagytok Magyarország legalja, selejtje. ti vagytok a szemét.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 14:25:23

@abcdefghijklmm:

"Az orvoshiány szerinted a Fidesz hibája, te elmeháborodott?"

igen.

"Szerinted lehet a magyar orvosnak 5-szörös bér fizetni a mostanihoz képest, te szerencsétlen?"

lehet.

"A magyar egészségügy 2000 mrd Ft-ot költ évente az osztrák meg 10.000 mrd-ot."

és ez nem Orbán döntése, te faszfej?!

a csuti geci barom cigány gazdád döntött a költségvetésről, aztán még te ugatsz arról, hogy nem ő döntött?! akkor ki a jó édes kurva anyád dönt a költségvetésről?!

s 2018.06.15. 14:31:51

@putris72: "Fidesz 2002-ben is nyerni fog"
Akkor éppen vesztett. emőke, te mekkora hülye picsa vagy, baszod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 14:35:33

@math0: "A magyar egészségügy 2000 mrd Ft-ot költ évente az osztrák meg 10.000 mrd-ot."

látod, faszfejkém, ötször annyit költenek egészségügyre, miközben a GDP csak háromszor annyi.

értelmes ember azt mondaná, hogy:

1) Orbanisztán minimum százalékosan ugyanannyit kéne, hogy költsön egészségügyre. nem teszi, és ez a geci Orbán faszfej gazdád hibája.

2) de igazából azt is lehetne mondani, hogy ha szegényebbek is vagyunk, a luxusra kéne levesebbet költeni, és egészségügyre százalékban még többet is.

de hát a geci Orbán fasz nem ezt teszi. ő inkább egyházakra meg stadionokra költ. ti hülye Fidesz hívő majmok meg mégis szopjátok a faszát, mert ostobák vagytok.

s 2018.06.15. 14:44:04

@math0: "Orbán egy pitiáner kis falusi, tolvaj geci paraszt, semmi más. A magyarok közül a legalsó, selejt, paraszt réteg rajong érte, senki más."

Ez mekkora igazság, baszod.

s 2018.06.15. 14:45:15

@abcdefghijklmm: "Ha a magyaroknak olyan szar, akkor nem tudom miért szavazták meg újra a Fideszt?"

Mert buták, mint a segg.

s 2018.06.15. 14:46:39

@math0: "még 19444-ben is hitték"
Kicsit előre szaladtál.

s 2018.06.15. 14:52:11

2018. 06. 15. péntek
EUR: 323,02 Ft

2018.06.15. 14:57:50

@math0:
1. Anyád picsája a fideszhívő, te köcsög.
2. Ha az osztrákok 5-ször annyit költenek egészségügyre, miközben a GDP háromszor annyi, akkor valószínűleg valami másra kevesebbet költenek arányosan. Válassz, mi legyen az (utak, rokkantnyugdij, nyugdij vagy valami) és ne gyere az istoba fajtad szokásos demagógiájával, a stadionokkal mert azok nem 1 évre épültek, és összesen kb 400 mrd-ból, tehát a 2000 mrd Ft-hoz képest éves szinten két nagyságrenddel kisebb összeg.

2018.06.15. 14:59:23

@s: Ez a hozzáállás (aki nem arra szavaz akire az ellenzék szerint kellene, az mind hülye) vezetett a harmadik kétharmadhoz, és ha folytatjátok, akkor meglesz a negyedik is nekik.

2018.06.15. 15:01:26

@math0: fizess több adót gyökér és ne csald el! Akkor jobb lesz az EÜ.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 16:47:45

@abcdefghijklmm: ja persze, te hülye inkább többet adózol, az, hogy Orbán ellopja, stadionokra, egyházakra szórja, az nem érdekel. no látod ilyenek vagytok, ti segghülye Fideszes hívők!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 16:48:22

@abcdefghijklmm: de még ha többet is adózol, akkor sem lesz jobb az egészségügy, mert csak többet fog Orbán lopni, te Fideszes faszfej!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 16:51:59

@abcdefghijklmm:

"valószínűleg valami másra kevesebbet költenek arányosan.
Válassz, mi legyen az "

stadionok, egyházak, Andy Vajna, Mészáros Lőrincz, Tiborcz.

"a stadionokkal mert azok nem 1 évre épültek, és összesen kb 400 mrd-ból, tehát a 2000 mrd Ft-hoz képest éves szinten két nagyságrenddel kisebb összeg."

egy 2000 milliárdos költségvetésen 400 milliárd kurva sokat dob, faszfejkém! az egészségügyben például igen magas szintű alapköltségek vannak, egy kis többlet költséggel igen sokat lehetne rajta javítani.

de akárhogy is, az a 400 milliárd jól jönne az egészségügyben! te ne gyere azzal a demagógiával, hogy a 400 milliárd mindegy. a kurva anyádnak mindegy, hogy szájba vagy seggeb basszák, te Fideszes köcsög!

és akkor még az egyházakról, és egyebekről nem beszéltünk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 17:18:42

@abcdefghijklmm: ja, és amikor Magyarországon már így is elég magas az adó-elvonás, és a kormány, vagy te a kormány nevében csak azzal tudsz jönni, hogy: "adózz még többet, hogy jobb legyen valami, ami alapszükséglet", akkor azt úgy nevezzük, hogy a kormány szar, és értelmes ember elküldi az ilyen kormányt a kurva anyjába.

Csak ugye ott van az a 2,8 millió agyhalott, köztük te, akinek fontosabb, hogy Düsseldorfban egy nő csadorban jár, és el lehet terelni ezzel a figyelmét, mert annyi az attention spanetek, mint egy légynek.

2018.06.15. 18:11:58

@math0: látod, még el is találtam, hogy adócsaló vagy! Azok jönnek ilyen érvekkel, hogy ezeknek én nem fizetek..milyen alapon pofázol te, mikor te is lopsz?

2018.06.15. 18:15:28

@math0: te ostoba barom, leírtam, de nem értetted meg. Az eü költségvetése ÉVENTE 2000 mrd Ft, a stadiont meg 10-20-30 évig használják, azaz éves viszonylatban 20-30 mrd Ft-ról beszélsz, ami az eü 1%-a.... Persze ilyen "magas" szintű matematikát nem lehet elvánmrni attól, akinek az összes mondanivalója annyi, hogy "orbán geci" :-)

2018.06.15. 18:19:28

@math0: nem kell emelni az adókat egy jottányit sem! Csak fizesse be a sok hozzád hasonló, amit kell és akkor jobb lesz az eü. Csakhát van Magyarországon vagy 2000000 adócsaló, akik együtt a Mészáros Lölő geci ügyleteihez képest egy nagyságrenddel nagyobb lóvét tüntetnek el..... Úgy nem lehet....

2018.06.15. 18:20:17

@math0: mégegyszer: fideszes a kurva anyád!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.15. 18:37:03

@abcdefghijklmm:

Miért eteted ezt a fos trollt? (Korábban Brendel Mátyás néven futott, talán így ismerős.) Én már egy ideje szűröm a kommentjeit, nem vagyok kíváncsi rájuk.

2018.06.15. 18:42:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ja, hogy ez az a hülye Matyi! ;-)

Kösz, hogy szóltál!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 20:05:27

@abcdefghijklmm: "van Magyarországon vagy 2000000 adócsaló,"

akiknek 49%-a Fidesz szavazó.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 20:07:08

@abcdefghijklmm: nézd, az nem kormányprogram, hogy az adócsalók fizessék be az adót. csinált Orbán valamit, hogy befizessék? ért el eredményt? nem. akkor tudunk ezen változtatni? nem. kimehetsz a gravitáció ellen tüntetni, de ez nem megoldás.

Orbán egy geci, hülye fasz, aki tönkretette a magyar egészségügyet. ezen nem változtat semmit, hogy hány az adócsaló, Orbán nem tett semmit, pedig tehetett volna sokat. De hát Orbán egy geci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.15. 20:17:54

@abcdefghijklmm: remélem, hogy az anyád, lányod, feleséged, fiad, és te magad egy kórházban fogtok megdögleni, mert a te műtéted volt az,a melyből a stadion lett, amit az egyháznak attak, ami elment TAO pénzre, ami a belgrádi vasútra ment, amit ellopott Mészáros, Tiborcz, ami PAKS II-re ment, ami Andy Vajnának ment.

megérdemled, Fideszes, geci patkány!

putris72 2018.06.15. 22:52:50

@s: pici tigris magadban beszélsz?

2018.06.16. 06:28:21

@math0: Igen. Valószínűleg egy kórházban fogunk mind megdögleni. Hozzád hasonlóan, te ostoba fasz, a probléma csak az, hogy te nem érdemelnéd meg, hogy foglalkozzanak veled.

2018.06.16. 06:29:54

@math0: Dehogynem tudsz változtatni. Kezd el adót fizetni, és hagyd abba a csalást!
Pofázás helyett mutass példát!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.16. 08:25:02

@abcdefghijklmm: teveled meg Orbán miatt nem fognak foglalkozni, mert nincs rá pénz. te IDŐ ELŐTT fogsz kórházban megdögleni, de meg is érdemled. köszönd Orbánnak, és magadnak!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.16. 08:25:36

@abcdefghijklmm: a kurva anyád csal adót. nem fizet adót a szopás után.

2018.06.16. 09:39:18

@math0: feljebb már elszóltad magad, hogy adócsaló vagy, kár tagadni.... Ha jobb országot akarsz, ne az Orbánt szidd, hanem menj el a NAV-hoz és jelentsd fel magadat!

Anyám meg egész életében be volt jelentve, mivel olyan ostobákat próbált tanítani, mint te, persze a sok hülyével nehéz sorsa volt neki is...

s 2018.06.16. 23:03:54

@putris72: Nem boldogulsz a számokkal? Ezek pedig csak négyjegyűek.

s 2018.06.16. 23:06:31

@abcdefghijklmm: Hát . . . veled sem jutott sokra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.17. 00:43:09

@abcdefghijklmm: feljebb már elszóltad magad, hogy anyád szopós kurva az út szélén, kár tagadni...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.17. 00:45:26

@abcdefghijklmm: te se estél messze anyádtól, te is szopsz, csak te Orbán faszát szopod.

2018.06.17. 06:09:40

@s:

Nos..... aki egységesen hülyének tart 2,8 millió embert, csak azért, mert szerinte nem megfelelően szavaztak annak a véleménye annyit sem ér, mint a légypiszok és ezzel a majom @math0-val egy kalapba tartozik. Okádjatok csak tovább, mert nem tetszik a rendszer! Én meg röhögök a kínlódásotokon.

s 2018.06.17. 23:29:42

@abcdefghijklmm: "Nos..... aki egységesen hülyének tart 2,8 millió embert"
Ennél sokkal többről van szó. Ezek csak a magyarok. A többiekről sem kellene megfeledkezni.

"szerinte nem megfelelően szavaztak"
Szerintem SEM szavaztak megfelelően. Az, hogy a tények csak a későbbiek során fedik fel magukat, még nem jelenti azt, hogy aki már előre is látja őket, annak a véleménye "annyit sem ér, mint a légypiszok".

"Én meg röhögök a kínlódásotokon."
Nem kínlódok. És te sem fogsz mindig röhögni.

2018.06.18. 06:04:16

@s: és mit látsz te előre, mesélj! Azt, hogy 8 éve folyamatosan keddenként csődbe megyünk az Orbán meg lemond, bocsánat.... megbukik?! ;-)

2018.06.18. 06:46:59

@s: De.... Mindig röhögni fogok az olyanokon, akik olyan végletekben gondolkoznak, mint te.

s 2018.06.18. 11:48:41

@abcdefghijklmm: A magyar GDP nagyrészt az eu-s pénzekből és az itteni multik tevékenységéből származik. Ehhez jön még néhány erősen export orientált cég, aminek a fő felvevőpiaca nem magyar. A kamatszint nem lesz mindig ennyire alacsony, a magyar államkötvények már régóta nem tartalmazzák azt a kockázati prémiumot, amit a befektetők elvárnak. A magyar lakosság kezén már így is sok - közel 7000 milliárd forint - államadósság van. Ha majd kajára kell, akkor ők sem ebben fogják tartani a pénzüket. Pengeélen táncol a kormány. Te nem látod, de attól még így van.

2018.06.18. 14:47:00

@s: mondom, 8 éve pengeélen táncol. Es akkor sem mentunk csődbe, mikor a fidesz mondta ugyenezt a hülyeséget.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.06.22. 07:09:01

@math0: "Orbán nem tett semmit, pedig tehetett volna sokat." Olyan sokat azért nem. Persze, hagyjuk egy bugyuta, visszamaradott, provinciális kommunistára, hogy abba az álomvilágba ringassa magát, hogy az Állam határozza meg a az ország állapotát, de ez annyira értelmes, mint hogy a Tudat határozza meg a test állapotát.

Zagyvaság. Orbánnak igazság szerint még sokkal kisebb hatása van az ország állapotára, mint ahogyan azt a legtöbben gondolnák. Ha nagyon feltűrné az ingujját, akkor mondjuk lehetnénk Szlovákia. Addig még a végtelenül történelmietlen az amúgy sem szellemóriás Ady-tól kölcsönzött "nekünk Mohács kell" (mi változott Mohács után a magyarság számára? Azon kívül, hogy betagozódtunk a Habsburg Birodalomba, aminek már ideje volt, de ez vajmi kevéssé a magyarság észbekapása, nem beszélve a Szapolyaiakról és az ország szétszakadásáról, Muhi és Trianon után még annyi sem változott) Emőkés gondolatmenetedben is eljutottál, hogy az Emőkék választották meg Orbánt. Csakhogy éppen ez a lényeg a poszt-nacionalista, sőt most már poszt-neoliberális világrendben, ahol a versengő nemzetállamokat leváltó korszakot váltottuk le. Főként Magyarországon Orbán legnagyobb társadalommérnöksége az lehet, hogy kiszelektálja a népet. A törvényi keret az egyre erősödő nemzetközi jog miatt adott, a gazdasági lehetőségek adottak, a kereskedelmi rendszer adott. Külügy, hadügy, pénzügy nem magyar kézben van, ő kiéldegélheti magát abban, hogy személyre szabja az országot, és akinek nem tetszik ez a kis flavor, az szépen csomagol és odébb áll. Ennyike.

Orbán ha akarna sem építhetne magyar zaibatsuket, mert (1) Magyarország egy szatellit ország, gazdaságilag az egyik "legnyitottabb", egészen kiszolgáltatott és integrált piac és globális, de legalábbis európai értékláncokba betagosított termelés (2) akinek bármilyen szintű ambíciója, víziója van az nem egy tízmilliós kis országban fogja kiélni. Igen, Orbánnak van egy kis csúszkája, ahol tud tologatni stadion és lélegeztetőgép között, de ettől stratégiailag semmi, de semmi nem fog változni. A magyar önkormányzat nem fog magyar Nokiákat kiépíteni, ez a fajta messianizmus minden párt irányába alaptalan, enélkül pedig olyan diákönkormányzatott választ magának a 22-es számú tagállam, amilyet csak szeretne. Akinek kórház kell az öreg csontjainak és nem stadion, az tanulmányozza a 27 tagó prospektust, hátha talál neki kedvezőbb összeállítást.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.22. 07:50:09

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: " "Orbán nem tett semmit, pedig tehetett volna sokat." Olyan sokat azért nem. "

de. sok száz milliárddal több pénzt adhatott volna az egészségügynek, de ami még fontosabb, elindíthatta volna az egészségügyi reformot. az, hogy "nem tett semmit" még understatement is, ugyanis Orbán 2008-ban egyenesen szabotálta a reformot, azaz ellene tett.

Orbán a magyar egészségügy rombadöntője. ennyi.

chrisred 2018.06.23. 09:58:30

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Ez mind szép és jó, de ha az állam neolibsi módra magára hagyja az embereket, hogy boldoguljanak, ahogy tudnak, akkor ehhez kellene igazítani az újraelosztás szintjét is. Az nehezen tartható, hogy az állam minden kiszippantható erőforrást elvon a társadalomtól, hogy utána ne csináljon semmit.
süti beállítások módosítása